Τουρκία: Στη φυλακή για ένα T-shirt | Ακόμα και τα ρούχα σε κάνουν…. πραξικοπηματία

10:31 23/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο παραλογισμός στην Τουρκία κερδίζει διαρκώς έδαφος έναντι της λογικής πανηγυρικά. Στο στόχαστρο η λέξη «ήρωας» (hero). Πάνω από δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν την εβδομάδα που πέρασε στην γειτονική χώρα. Ο λόγος; Επειδή φορούσαν μπλουζάκια με αυτή τη λέξη!

Ο ηγέτης της Τουρκίας, T. Erdogan, υποστηρίζει πως η λέξη αυτή κρύβει ένα μήνυμα. Οι Αρχές της χώρας έχουν την πεποίθηση πως πρόκειται για μια έμμεση υποστήριξη του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της περασμένης χρονιάς.

Μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν

τρεις συλλήψεις. Χθες, Σάββατο, ένα ζευγάρι στην Αττάλεια οδηγήθηκε στα αστυνομικά γραφεία. Την ίδια τύχη είχε και ένας έφηβος στο Τσανάκαλε (νοτιοδυτικά) επειδή φορούσε μπλουζάκι που έγραφε τη λέξη Hero (ήρωας, στα αγγλικά).

Οι τουρκικές αρχές, αναζητώντας παντού εχθρούς, υποστηρίζουν πως αυτή η ενδυματολογική επιλογή αποκαλύπτει τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών. Συγκεκριμένα, θεωρούν πως αναφέρεται στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα, Fethullah Gulen, ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει πάντα η Άγκυρα, ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, κάτι που ο ίδιος βέβαια αρνείται κατηγορηματικά.

Το κακό ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου. Κάποιος από εκείνους που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Tayyip Erdogan, την ώρα της δίκης εμφανίστηκε μπροστά στους δικαστές φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «ήρωας».

Η ενέργεια αυτή πυροδότησε την οργή του Τούρκου Προέδρου. Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών πρότεινε την περασμένη εβδομάδα οι κρατούμενοι που δικάζονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα να φορούν μία τυποποιημένη στολή παρόμοια με αυτή των κρατούμενων στη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο του Γουαντάναμο.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι φοιτητές και εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν την ατυχία να μην γνωρίζουν το κρυφό μήνυμα της λέξης. Δύο από αυτούς φυλακίστηκαν και θα δικαστούν για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Photos: turkeypurge.com

The post Τουρκία: Στη φυλακή για ένα T-shirt | Ακόμα| Ακόμα και τα ρούχα σε κάνουν…. πραξικοπηματία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα