Τουρκία: 142 χρόνια φυλάκιση ζητά ο εισαγγελέας για τον πρόεδρο του φιλοκουρδικού HDP

16:27 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Την επιβολή μέχρι 142 χρόνια φυλάκιση ζητεί ο εισαγγελέας για τον ηγέτη του φιλοκουρδικού HDP. Την ίδια στιγμή, μέχρι 83 χρόνια φυλάκιση ζητά να επιβληθούν για τον συμπρόεδρο του κόμματος.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ο αρμόδιος Τούρκος εισαγγελέας, ζήτησε τις πολύχρονες ποινές φυλάκισης για τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγέν Γιουκσεκντάγ. Για τον κ. Ντεμιρτάς, η εισαγγελία ζητεί ποινή κάθειρξης από 43 έως 142 έτη, ενώ για την κ. Γιουκσεντάγ από 30

έως 83.

Οι δυο ηγέτες κατηγορούνται για στενούς δεσμούς του αριστερού – κεντροαριστερού HDP, το οποίο είναι, μάλιστα, τρίτη δύναμη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, με το παράνομο, ένοπλο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Τα μέλη του HDP απαντούν στις κατηγορίες που τους θέλουν να είναι τρομοκρατική οργάνωση αρνητικά και ότι έχουν συμμετάσχει σε κηδείες μαχητών του PKK, αρνητικά, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γιουκσεκντάγ αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες ότι έχει υποστηρίξει κατά πολύ το PKK, αναφέροντάς το ως «κίνημα εθνικής απελευθέρωσης, οργάνωση που μάχεται για τη δημοκρατία και την ισότητα».

Οι δύο ηγέτες του HDP προφυλακίστηκαν και βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.

Photo: REUTERS/UMIT BEKTAS

The post Τουρκία: 142 χρόνια φυλάκιση ζητά ο εισαγγελέας για τον πρόεδρο του φιλοκουρδικού HDP appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα