Το σινεμά επιστρέφει στο χωριό …γιατί σαν την Χαλκιδική ΔΕΝ έχει!

13:02 14/6/2017 - Πηγή: iPop

Το σινεμά επιστρέφει στο χωριό με το «Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό» το οποίο διοργανώνει το καλοκαίρι τρία κινηματογραφικά βράδια στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

To «Parthenώn Film

Festival – Σινεμά στο χωριό» είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 14 ώς τις 16 Ιουλίου 2017, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Χαλκιδική, με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα η γραφική πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, θα γίνει για τρεις βραδιές μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά με κλασικά έργα της 7ης τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3ο «Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό» κάνει πρεμιέρα με το γαλλικό φιλμ νουάρ «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του Λουί Μαλ, μία ταινία σταθμό του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Παράλληλα το Σάββατο, θα προβληθεί η σουρεαλιστική αμερικάνικη κομεντί «Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου» του Γούντι Άλεν και το Φεστιβάλ κλείνει με το πολύχρωμο γαλλικό μιούζικαλ «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί.

Επίσης ως ειδική προβολή, επιλέχθηκε το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα «Meshes of the Αfternoon» των Μάγια Ντέρεν και Αλεξάντερ Χαμίντ, που «προλογίζει» το «Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου».

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς φιλοξενώντας:

Το υποψήφιο για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη και
το βραβευμένο με Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «Σύκο» του Νικόλα Κολοβού.

Ο Διονύσης Τσάσης σχεδίασε και επιμελήθηκε την αφίσα του φεστιβάλ.

Παρακάτω το πρόγραμμα:

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

21:30. 4.1 Miles (2016) της Δάφνης Ματζιαράκη (μικρού μήκους)22:00. Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) του Louis Malle

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

21:30. Meshes of the Afternoon (1943) των Maya Deren και Alexander Hammid (μικρού μήκους)21:45. Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου (1985) του Woody Allen

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

21:30. Σύκο (2015) του Νικόλα Κολοβού21:45. Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964) του Jacques Demy

Eπίσης το «Σινεμά στο χωριό» συνοδεύεται φέτος από εικόνες μίας άλλης εποχής καθώς συναντάει το φωτογραφικό αρχείο του Κωνσταντίνου Πετρίδη στις 8-15 Ιουλίου 2017, στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και στον Παρθενώνα.

Τα έργα του φημισμένου φωτογράφου παρουσιάζουν τις αλλαγές που έχει φέρει ο χρόνος στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής, των εθίμων και παραδόσεων αλλά και του ίδιου του τόπου.

The post Το σινεμά επιστρέφει στο χωριό …γιατί σαν την Χαλκιδική ΔΕΝ έχει! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα