Το σχέδιο συμφωνίας στα χέρια της Κυβέρνησης- Δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ το 2018

14:49 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παραδόθηκε απ’ τους Θεσμούς. Σύμφωνα με το κείμενο, υπάρχουν ακόμα ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, πάνω στα οποία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφωνίες;

Οι μεγαλύτερες διαφωνίες υπάρχουν πάνω στο ζήτημα των εργασιακών αλλά και των δημοσιονομικών. Παράλληλα, μικρές διαφορές υπάρχουν και σε θέματα αναφορικά με την Παιδεία.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχει δημοσιονομικό κενό ύψους 50 εκατ. ευρώ για το 2017 ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σημειώνεται,

όμως, ότι η συγκεκριμένη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν αποτελεί πρόβλημα για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στην Βουλή.

Για το 2018, οι Θεσμοί επιμένουν ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ, όπως, άλλωστε υποστήριζαν και την πρώτη φορά που ήρθαν στην Αθήνα.

Το οικονομικό επιτελείο επιμένει, πάντως, ότι στόχος είναι έως την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις να έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας ακόμα και εξ’αποστάσεως.

Θυμίζουμε άλλωστε πως προκειμένου να γίνουν όλα εντός χρονοδιαγράμματος θα πρέπει η δεύτερη αξιολόγηση να έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Τζανακόπουλος: «Θα περάσουμε τη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών»

Την αισιοδοξία του πως η Κυβέρνησης θα τα καταφέρει και θα κλείσει άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο κυβερνήτικος εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην «Αυγή της Κυριακής» ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος σημείωσε χαρακτηριστικά «θα περάσει τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών».

Διαβάστε ακόμα:

Αχτσιόγλου και Θεσμοί κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

The post Το σχέδιο συμφωνίας στα χέρια της Κυβέρνησης- Δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ το 2018 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα