Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά είναι να μη τα λούζεις!

12:09 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Τα μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση αν θέλεις πάντα να λάμπουν, χωρίς να χρειάζεται να τα λούζεις κάθε λίγο και λιγάκι. Υπάρχουν τρόποι όμως, που με την πάροδο του χρόνου μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας πιο λαμπερά και σίγουρα πιο υγιή.Μην πλένεις τα μαλλιά σου πάρα πολύ


Απόφυγε να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε λίγο και λιγάκι καθώς το συχνό λούσιμο θα τα κάνει ξηρά και εύθραυστα. Προσπάθησε να τα πλένεις δύο φορές την εβδομάδα.Καθώς τα λούζεις, στο τέλος ξέβγαλε με κρύο νερό, το οποίο θα «σφραγίσει» το μαλακτικό στα μαλλιά σου

και θα δώσει περισσότερη λάμψη.

Επιπλέον, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν όσο γίνεται φυσικά. Η θερμότητα τους προκαλεί ζημιά και τα κάνει να δείχνουν ξηρά και κατεστραμμένα.

Κάνε περικοπές σε σαμπουάν και μαλακτικές

Μην βάζεις σαμπουάν στα μαλλιά σου δύο φορές σ’ ένα πλύσιμο. Αυτός είναι ένας παλιός μύθος, ο οποίος απλώς αποβάλλει απ’τα μαλλιά σου τα φυσικά έλαια. Επίσης μην χρησιμοποιείς πολύ τη μαλακτική σου κρέμα γιατί είναι πιο δύσκολο να τη ξεβγάλεις και τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά.

Να πίνεις πολύ νερό και να τα κόβεις συχνά

Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση των μαλλιών σου. Η κατανάλωση σωστών τροφών και πολλών υγρών θα κάνει τα μαλλιά σου πραγματικά να λάμπουν, χωρίς να έχεις ανάγκη τα διάφορα προϊόντα.
Επίσης, καλό είναι να τα κουρεύεις συχνά καθώς έτσι θα φαίνονται πιο υγιή.

Extra tip: Μπορείς ακόμη, να αλλάξεις την κανονική σου βαμβακερή μαξιλαροθήκη σε μια μεταξωτή ή σατέν. Αυτό θα προκαλέσει λιγότερη τριβή και επομένως λιγότερη ζημιά στα μαλλιά σου. Και αυτό με τη σειρά του θα τα κάνει να φαίνονται και να είναι πιο υγιή και λαμπερά!

Και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα, τουλάχιστον φτιάξε τη δική σου!

Photo: istock

The post Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά είναι να μη τα λούζεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα