Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί τη Δευτέρα ο Κοτζιάς για το Κυπριακό

15:37 9/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσει τη Δευτέρα στις 5.00 μ.μ, τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τρεις μέρες μετά το ναυάγιο της πενταμερούς Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξήχθη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, όπου καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους της Ελλάδας με σκοπό να επιτευχθεί

λύση για το Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς συγκαλεί το ΕΣΕΠ.

Στην συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την ελληνική πλευρά για ένα δεκαήμερο, αλλά και στην αδιάλλακτη στάση που είχαν να αντιμετωπίσουν από τη Τουρκία.

Όπως αναφέρθηκε και σε σχετική ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ, η στάση της Τουρκίας διέψευσε τις προσδοκίες και οδήγησε σε αδιέξοδο που τίναξε στο αέρα τη Διάσκεψη. Οι πραγματικές της προθέσεις στράφηκαν ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς θα αναφέρει ότι σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Photo: Nick Paleologos / SOOCΔιάβασε επίσης:

ΥΠΕΞ για Κυπριακό:«Η Τουρκία, τίναξε στον αέρα τη δεύτερη Διάσκεψη της Γενεύης»

The post Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί τη Δευτέρα ο Κοτζιάς για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα