Το απροσδόκητο όφελος της κανέλας και γιατί πρέπει να την εντάξεις στην διατροφή σου!

09:55 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Η κανέλα αποτελεί ένα απ’ αγαπημένα μας μπαχαρικά, τα οποία ωστόσο, συχνά αμελούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας καθώς αγνοούμε τα οφέλη της. Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την κανέλα με τον καπουτσίνο τους και ορισμένα γλυκά, ωστόσο, η κατανάλωσή της έχει πολλαπλά οφέλη και γι’ αυτό θα πρέπει να την εντάξουμε δυναμικά στην καθημερινότητά μας.

Ερευνητές απ’ την αμερικανική εταιρεία OmniActive Health Technologies διαπίστωσαν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει

τις επιπτώσεις μιας δίαιτας υψηλής σε περιεκτικότητα σε λιπαρά και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, επιβραδύνοντας τη διαδικασία αποθήκευσης λίπους στο σώμα.

Το πείραμα έγινε σε αρουραίους, οι οποίοι μελετήθηκαν για 12 εβδομάδες.

Διαπιστώθηκε ότι μετά από 12 εβδομάδες με συμπληρώματα κανέλας, οι αρουραίοι ζύγιζαν λιγότερο και είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά, ενώ εμφάνισαν και υγιέστερα επίπεδα σακχάρου, ινσουλίνης και λίπους στο αίμα τους σε σύγκριση με αρουραίους που δεν κατανάλωσαν κανέλα.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι αρουραίοι που έλαβαν κανέλα είχαν λιγότερα μόρια που εμπλέκονται στη διαδικασία αποθήκευσης λίπους στο σώμα και περισσότερα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη μόρια που προστατεύουν το σώμα από τις βλάβες που προκαλεί το στρες.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής βλάβης μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενεργοποιώντας τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστήματα του σώματος και επιβραδύνοντας τη διαδικασία αποθήκευσης λίπους.

The post Το απροσδόκητο όφελος της κανέλας και γιατί πρέπει να την εντάξεις στην διατροφή σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα