Θεσμοί: Πρόοδος στις διαβουλεύσεις | Στόχος άμεσα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

20:30 9/3/2017 - Πηγή: iPop
| Στόχος

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Θεσμοί, ενημερώνοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική Κυβέρνηση, λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε και το τελευταίο ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο και πριν αποχωρήσουν οι επικεφαλής τους απ’ την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγράφηκε σημαντική πρόοδος αναφορικά με τις συζητήσεις για μία ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για το διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και για μια σειρά βασικών

μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως αναφέρουν οι Θεσμοί, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup της 20ής Μαρτίου. Στόχος είναι να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Τα κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας διεξήγαν πολιτικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις, επιβεβαίωσε πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος αναφορικά με το ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων. Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως το δημοσιονομικό «κενό», το οποίο «βλέπουν» οι Θεσμοί για το 2018 είναι «ασήμαντο» και ουσιαστικά έχει καλυφθεί απ’ τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Ένα ακόμα ανοιχτό ζήτημα υπάρχει με την ενέργεια, όμως, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως το ζήτημα αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.

Σημειώνεται πως εκκρεμότητες παραμένουν τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό αλλά και τα αντίμετρα.

Οι επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν απ’ την Αθήνα μετά την ολοκλήρωση του EuroWorking Group, το βράδυ της Πέμπτης.

The post Θεσμοί: Πρόοδος στις διαβουλεύσεις | Στόχος άμεσα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσμοί, Πρόοδος, | Στόχος,thesmoi, proodos, | stochos