Τα φυσικά αγχολυτικά συστατικά και σε ποια τρόφιμα μπορείτε να τα βρείτε

19:30 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Η επιλογή των σωστών τροφίμων μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο φάρμακο, με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να αποτελούν ένα μικρό κομμάτι, στο ευρύτερο παζλ της σωματικής αλλά ψυχικής μας κατάστασης.

Η μαμά φύση, έχει το δικό της τρόπο να προστατεύει τα παιδιά της. Έτσι, όπως μπορεί κανείς να βρει λύσεις για παθολογικής φύσης υγείας στο φαρμακείο της φύσης, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες

που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ψυχολογικής πίεσης και άγχους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα κύρια φυσικά αγχολυτικά συστατικά, αλλά και σε ποιες ομάδες τροφίμων μπορούμε να τα βρούμε.

Τεΐνη – Καφεΐνη

Το κύριο συστατικό το οποίο περιέχεται στα φύλλα του τσαγιού. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, το συστατικό αυτό δεν ήταν άλλο από τη γνωστή σε όλους καφεΐνη.

Οι σωστές ποσότητες καφεΐνης, λειτουργούν ευεργετικά σε σημαντικό επίπεδο, ως προς την ψυχική μας κατάσταση, συμβάλλοντας θετικά στη μείωση των επιπέδων στρες που μπορεί να βιώνει κανείς στην καθημερινότητά του. Ιδανικά καταναλώστε το συγκεκριμένο συστατικό στις πιο καθαρές μορφές του, δηλαδή βράζοντας τα φύλλα ποικιλίας μαύρου ή πράσινου τσαγιού και πίνοντας το ρόφημα τους.

Μαγνήσιο

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία, που μπορεί να συμπεριλάβει κανείς στη διατροφή του προκειμένου όχι μόνο να ενισχύσει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και να μειώσει τα επίπεδα στρες στην καθημερινότητά του.

Στις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο συμπεριλαμβάνονται σε ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους αλλά και το σουσάμι, οι μπανάνες, το μπρόκολο, η βρώμη, ο αρακάς, και το καλαμπόκι.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Τέλος, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, ιδιαίτερα η Β6 και η Β12 συμβάλλουν σημαντικά για στη διαφύλαξη της ενέργειάς μας, αλλά και τη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Τροφές πλούσιες σε σύμπλεγμα βιταμινών Β6 είναι το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, η μπανάνα, το πεπόνι και το σέλινο.

Η βιταμίνη B12, είναι απαραίτητη για ένα υγιές νευρικό σύστημα και σχεδόν αποκλειστικά, μπορεί να βρεθεί σε ζωικές τροφές, όπως το κρέας, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα αυγά.

Cretan IAMA

Τρία βότανα και παρθένο ελαιόλαδο μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό σου, να σε ανακουφίσουν από το κρυολόγημα και να καταπολεμήσουν την κοινή γρίπη; Μπορούν αν είναι το «κρητικό ίαμα»! Cretan IAMA ή το μαγικό «Κρητικό Ίαμα» το οποίο ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

The post Τα φυσικά αγχολυτικά συστατικά και σε ποια τρόφιμα μπορείτε να τα βρείτε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα