Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τους χριστιανούς!

07:02 30/11/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Χριστούγεννα εκτός από τα δώρα, τα στολίδια και τα γιορτινά τραπέζια είναι μια χριστιανική γιορτή. Για την ιστορία, αυτό που γιορτάζουμε είναι η νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός ο γιος του Θεού, που φέρνει την ελπίδα στον κόσμο. Άκρως χριστιανικό δηλαδή. Επίσης όπως ξέρουμε οι Μουσουλμάνοι και οι Βουδιστές δεν πιστεύουν στο Χριστό ενώ οι Εβραίοι που πιστεύουν γιορτάζουν το Χάνουκα. Και βέβαια υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι ή πιστεύουν στην ενέργεια

που υπάρχει στο σύμπαν.

Μια έρευνα που έγινε στην Αμερική είναι ότι σχεδόν όλοι ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Η έρευνα αυτή έδειξε ότι το 96% των Χριστιανών γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι λογικό. Την ίδια στιγμή όμως το 81% μη-Χριστιανών γιορτάζουν τα Χριστούγεννα αναγνωρίζοντας την ύπαρξη αυτής της γιορτής.

Στην ίδια έρευνα όμως βλέπουμε ότι και άτομα από άλλες θρησκείες. Σύμφωνα με την έρευνα αυτοί το 76% των Αμερικανών βουδιστών και το 73% ινδουιστών «γιόρτασαν» τα Χριστούγεννα. Επίσης το 32% Εβραίων που κατοικούν στη Αμερική την περίοδο των Χριστουγέννων στόλισαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο την περίοδο των γιορτών, τον χρόνο που μας πέρασε. Ενώ ακόμα και μερικοί Μουσουλμάνοι γιόρτασαν με κάθε τιμή τα Χριστούγεννα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τη φύση των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Χριστιανών επιμένουν ότι τα Χριστούγεννα είναι μια καθαρά θρησκευτική γιορτή και τίποτα άλλο.Από την άλλη οι μη-Χριστιανοί αναγνωρίζουν την πολιτιστική φύση αυτής της περιόδου και δεν το βλέπουν τη θρησκευτική της διάσταση. Αναγνωρίζουν την γιορτινή διάθεση, τα δέντρα, τα στολίδια και τα δώρα αλλά σαν μια παγκόσμια γιορτή και όχι σαν γιορτή του Χριστιανισμού.

Επίσης υπάρχει μια άλλη άποψη που λέει ότι δανείζονται στο στολισμό των Χριστουγέννων για να γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους και το τέλος του παλιού.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τους χριστιανούς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα