Συστάσεις του ΟΗΕ προς την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

19:19 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Συστάσεις προς την Ελλάδα κάνει ο ΟΗΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα αποτελεσματικότερα το προσφυγικό.

Οι συστάσεις προς την χώρα μας, όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα βοηθήσουν «στη διασφάλιση μιας βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στη χώρα το 2017».

Ο ΟΗΕ

τονίζει πως παρά την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί, «σημαντικές προκλήσεις σχετικά με την υποδοχή, την καταγραφή, την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την εξεύρεση λύσεων εξακολουθούν να υφίστανται, προκαλώντας σημαντικούς κινδύνους για την προστασία και την ασφάλεια».

Οι συστάσεις του ΟΗΕ:Έκκληση για τη διασφάλιση της δυνατότητας καταγραφής και εξέτασης αιτημάτων ασύλου. «Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αδυναμία πλήρους εξέτασης των αιτημάτων ασύλου σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο».Αυστηρό περιορισμό της χρήσης του περιορισμού της ελευθερίας για τους νεοαφιχθέντες στον απολύτως ελάχιστο αναγκαίο χρόνο που χρειάζεται για την ταυτοποίηση και την καταγραφή, εξαιρώντας πλήρως τα παιδιά.Άμεση ανάπτυξη στενής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο.Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση των θεσμών που θα επιτρέπουν την ταχεία πλήρη καταγραφή και την εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

The post Συστάσεις του ΟΗΕ προς την Ελλάδα για τους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα