Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σ΄όλη τη χώρα

14:17 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σ΄όλη τη χώρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές. Χιόνια έχουν πέσει ακόμα και στην Πάτρα και το Αγρίνιο και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός.

Εντοπίσθηκε ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν:

Σε κακή κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος ο οποίος αγνοούνταν στη Ναυπακτία. Ο άνδρας αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Κλειστή η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου:

Το Σάββατο για λόγους

ασφαλείας, έκλεισε η διέλευση των οχημάτων στο ρεύμα από Πάτρα προς Αιτωλία της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Μεγάλα κομμάτια πάγου από τα καλώδια της Γέφυρας να σημειωθεί, πως έπεσαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οχήματα.

Απαγορεύσεις από την Τροχαία λόγω του χιονιά:

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, τονίσουμε, πως απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ την ίδια στιγμή είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Παράλληλα, κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχει κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω αλλά επίσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Κλειστές οδοί και στη Θεσσαλονίκη:

Στη Θεσσαλονίκη επίσης κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου η οποία φέρεται πως θα ανοίξει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στην Ημαθία και την ορεινή Χαλκιδική.

Κύμα κακοκαιρίας πλήτει τη Δυτική Ελλάδα:

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην Πάτρα όπου οι κάτοικοι είχαν να δουν χιόνια πολλά χρόνια. Χιόνια πέφτουν και στο Αγρίνιο, ενώ πιο έντονες χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην ορεινή Ναυπακτία.

Κλειστή παραμένει και η η διαδημοτική οδός από την Περιστέρα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας), Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών και Πριόλιθου), από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο και από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας.

Υποφέρουν οι πρόσφυγες στη Χίο:

Πολλά προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς της Χίο, ενώ οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί υποφέρουν.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαναλαμβάνει την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα καθώς οι συνθήκες σε πολλούς χώρους φιλοξενίας στα νησιά παραμένουν ιδιαίτερα ελλιπείς. Συγκεκριμένη εκπρόσωποι της αναφέρουν:

«Η ανάγκη για καλύτερη παροχή προστασίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη αυτό το σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία στα νησιά, και αυτό μας έχει ανησυχήσει».

Νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη:

Δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο μέσα σε δύο ημέρες στην Πολωνία, όπου το θερμόμετρο δείχνει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Δύο άτομα εντοπίσθηκαν νεκρά στη νοτιοανατολική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο όρος Στράντζα. Οι άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, βρέθηκαν παγωμένοι σε ένα δάσος από ντόπιους οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Θυμίζουμε, πως τη Δευτέρα μια Σομαλή πρόσφυγας είχε επίσης βρεθεί νεκρή από το κρύο στην ίδια περιοχή.

Επίσης τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κύμα ψύχους που πλήττει την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα στους δρόμους λόγω του χιονιά- Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

The post Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σ΄όλη τη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα