Η Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη να αντεπιτεθεί με πυρηνικά στις ΗΠΑ αν χρειαστεί

09:30 15/4/2017 - Πηγή: iPop

«Σταματήστε τη στρατιωτική υστερία» ετοιμοπόλεμη η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ ενώ τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στη χρήση της «μητέρας των βομβών» αλλά και το επιτυχές τεστάρισμα νέας πυρηνικής βόμβας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης η Διοίκηση Εθνικής Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή νέας πυρηνικής βόμβας βαρύτητας στη Νεβάδα. Λίγες ώρες αργότερα η Pyongyang

προειδοποίησε τις ΗΠΑ και δήλωσε για ακόμα μια φορά ετοιμοπόλεμη. Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν «τη στρατιωτική τους υστερία» ή να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις.

Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με μια πυρηνική επίθεση. Αμερικανικές βάσεις και στρατηγικής σημασίας κτήρια θα γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά

Την ίδια στιγμή, με το κλίμα να είναι πολύ τεταμένο ανάμεσα στις δύο χώρες, ομάδα κρούσης αμερικανικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται στην περιοχή ενώ η Pyongyang γιορτάζει την «Ημέρα του Ήλιου», την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Kim il sung. Από την άλλη πλευρά εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα γεμάτα στρατιώτες είχαν παραταχθεί τα ξημερώματα κατά μήκος των όχθεων του Taedong, του ποταμού που διαρρέει την Pyongyang προτού ξεκινήσουν να παρελαύνουν στην πόλη, στέλνοντας μ ΄αυτό τον τρόπο και ένα ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για τη στρατιωτική δύναμη της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με μια πυρηνική επίθεση», δήλωσε ο Choi Eun-hee , ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια μιας τελετής πριν από τη στρατιωτική παρέλαση.

Ανακοίνωση στρατού Κορέας: Θα γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο στρατός της χώρας στις προκλήσεις του Donald Trump διαβεβαιώνοντας πως οι αμερικανικές βάσεις στη Νότια Κορέα, «όπως και τα αρχηγεία του Κακού», όπως το κτίριο της προεδρίας στη Σεούλ, «θα γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά» σε περίπτωση πολέμου.

Η σοβαρή στρατιωτική υστερία της κυβέρνησης Trump έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και δεν μπορεί πλέον να παραβλεφθεί.

«Θα ληφθούν τα πιο σκληρά αντίμετρα εναντίον των ΗΠΑ και των ναυτικών τους δυνάμεων με τέτοιο ανηλεή τρόπο ώστε να μην επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του γενικού επιτελείου του στρατού της Βόρειας Κορέας.

The post Η Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη να αντεπιτεθεί με πυρηνικά στις ΗΠΑ αν χρειαστεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα