Στα λευκά η χώρα- Προβλήματα σ΄όλη τη χώρα- Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες;

10:28 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε λευκό κλοιό ξύπνησε την Δευτέρα κυρίως σ΄όλη η βόρεια Ελλάδα αλλά και αρκετά νησιά του Αιγαίου. Χιόνια έπεσαν σε όλες τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ πολλοί από τους μαθητές της χώρας μας θα μείνουν σπίτι, καθώς λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές.

Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες;

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων για την κυκλοφορίας των

οχημάτων στους ορεινούς δήμους Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ενώ την ίδια στιγμή, oι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας με αποφάσεις τις οποίες εξέδωσαν οι κατά τόπους δήμαρχοι δεν λειτουργούν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, λουκέτο έχει βάλει για την Δευτέρα τουλάχιστον το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Ανοιχτή τονίζουμε, πως παραμένει η Εγνατία Οδός με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με τα Τμήματα Τροχαίας των Αυτονομικών Διευθύνσεων Καβάλας και Δράμας, έχουν δηλωθεί μόνο λίγα ατυχήματα με υλικές ζημιές τα οποία φέρεται πως οφείλονταν στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω του παγετού.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του χιονιά.

Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα στα Χανιά:

Δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω παγετού οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» προς την Αθήνα.

Οι επιβάτες οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες ή και με το αεροδρόμιο Χανίων (2821083800), ώστε να ενημερωθούν για τις ώρες των πτήσεων και τυχόν αλλαγές, που πιθανόν θα υπάρξουν.

Σύσκεψη στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας:

Σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Π. Σκουρλέτης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Ευαγγελιστρίας 2, Αθήνα) και θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νικόλαου Τόσκα, ενώ θα εκπροσωπηθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο της σύσκεψης αναμένεται η καταγραφή της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια.

Συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη η κακοκαιρία:

Μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστεί ο χιονιάς που πλήττει τη χώρα μας.

Η ΕΜΥ στη γενική της πρόγνωση για τη Δευτέρα τονίζει, πως αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Την ίδια στιγμή στην Νότια Ελλάδα αναμένονται καταιγίδες, κυρίως, όμως την νύχτα.

Οι χιονοπτώσεις θα παραμένουν στην πρόγνωση του καιρού και για την Τετάρτη, που αναμένεται να εξασθενίσουν.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Λέσβο:

Ισχυρή νέα χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της Λέσβου. Ο χιονιάς είναι πιο έντονος κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου το χιόνι φτάνει ήδη το μισό μέτρο. Στο έλεος τις κακοκαιρίας έχουν μείνει οι πρόσφυγες με τις σκηνές τους να έχουν βουλιάξει στα χιόνια.

Παράλληλα, ισχυρή είναι η χιονόπτωση η οποία πλήττει από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου και έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά- Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες;

The post Στα λευκά η χώρα- Προβλήματα σ΄όλη τη χώρα- Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα