Στα χέρια των αρχών ο υπεύθυνος που σκόρπισε τον θάνατο από τη «Μπλε Φάλαινα» | Video

16:43 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη στη Μόσχα ο «διαχειριστής» του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα«.

Ο 26χρονος Ilya Sidorov, ένας ταχυδρόμος από τη Ρωσία, ομολόγησε ότι δημιούργησε ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο έθετε μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες, οι οποίες κατέληγαν στην αυτοκτονία.

Η αστυνομία ανέκρινε τον Sidorov για την υπόθεση μιας 13χρονης από το χωριό Yetkul, η οποία έπεσε πάνω σε ένα διερχόμενο τρένο.
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο Sidorov της είχε ζητήσει να χαράξει στο χέρι της μια

μπλε φάλαινα.

Μετά από ώρες ανάκρισης ο ίδιος παραδέχτηκε πως διαχειρίζεται το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Ο 26χρονος είναι υπό κράτηση και αναμένεται να μεταφερθεί στο Chelyabinsk στα Ουράλια, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για τον θάνατο της 13χρονης.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές τα κινητά τηλέφωνα, ένα tablet και πολλές κάρτες SIM κατασχέθηκαν.

O ύποπτος διευκρίνισε ότι είναι ο διαχειριστής της λεγόμενης «ομάδας αυτοκτονίας» , βάζοντας διάφορες δοκιμασίες σε 32 ανήλικα άτομα, με στόχο να τους οδηγήσει στην αυτοκτονία

Ωστόσο, ο Sidorov δεν είναι ο μόνος διαχειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος συνελήφθη. Ο 21χρονος Philipp Budeikin βρίσκεται επίσης υπό κράτηση από τη ρωσική αστυνομία, κατηγορούμενος για τις υποθέσεις 16 μαθητών που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» πήρε το όνομά του από τον τρόπο που οι φάλαινες εμφανίζονται εσκεμμένα στην παραλία.
Κρούσματα έχουν παρουσιαστεί εκτός από τη Ρωσία, στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

The post Στα χέρια των αρχών ο υπεύθυνος που σκόρπισε τον θάνατο από τη «Μπλε Φάλαινα» |Μπλε Φάλαινα | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα