Σεξ και περίοδος; It’s up to you!

13:10 3/9/2017 - Πηγή: iPop
Είναι κι αυτές οι 6 περίπου μέρες το μήνα που έχεις περίοδο και νιώθεις πως είναι οι χειρότερες μέρες της ζωής σου. Πονάς, βγάζεις σπυράκια, το Καλοκαίρι δεν μπορείς να πας για μπάνιο και δεν μπορείς να κάνεις σεξ. Ή μήπως μπορείς; Όσες δεν το έχουν τολμήσει σίγουρα αναρωτιούνται πώς είναι το σεξ όταν έχεις περίοδο; Είναι ασφαλές; Θα μου αρέσει; Θα αρέσει στον σύντροφό μου;

Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι μέσα στο κεφάλι μας κάθε φορά που έρχονται εκείνες οι 6 μέρες το μήνα. Το σεξ λοιπόν, κατά τη διάρκεια της περιόδου έχει μια πλευρά καλή, μια κακή και μια ελαφρώς βρώμικη.

Οι γιατροί εγκρίνουν

Αν οι σύντροφοι είναι εντάξει με αυτό, λένε οι γιατροί, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές και για τους δύο. Για ν’ αποφύγεις τα λερωμένα σεντόνια, μπορείς να τοποθετήσεις μια πετσέτα στο κρεβάτι ή να γίνει στο ντους.

Μπορεί να σ’αρέσει πολύ

Η διέγερση είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα και μερικές δεν έχουν καθόλου την διάθεση για σεξ. Αυτό οφείλεται στο ότι τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη είναι σε χαμηλά επίπεδα την πρώτη ημέρα και αυξάνονται κατά την τρίτη. Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν πως νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση και ευαισθησία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και μπορεί ν’ αρέσει και στον σύντροφό σου

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και υπάρχουν μερικοί που είναι πιο ανοιχτοί από άλλους. Αν είσαι περίεργη για το τι θα σκέφτεται ο σύντροφός σου, μη το συζητήσεις τη στιγμή που γίνεται! Καλύτερα πριν «ζεσταθούν» τα πράγματα. Η καλή επικοινωνία άλλωστε μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα πολύ καλό σεξ ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του μήνα.

Έχεις επιλογές

Αν δεν έχεις επαφές κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαμβάνεις άλλες σεξουαλικές απολαύσεις. Μπορεί να φορέσεις ένα ταμπόν και ο σύντροφός σου να εστιάσει στην κλειτορίδα.

Μη ξεχνάς την προστασία

Μπορείς να μείνεις έγκυος ακόμα κι αν κάνεις σεξ ενώ έχεις περίοδο. Δεν θέλεις να το διακινδυνεύσεις γι’ αυτό μην ξεχάσεις σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό.

Photo: Getty

The post Σεξ και περίοδος; It’s up to you! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα