«Σε θανατική ποινή καταδικάζει την ένταξη της Τουρκίας ο Erdogan»

16:43 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Το τέλος των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. θα σημάνει η επαναφορά της θανατικής ποινής, διαμηνύει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Bild, ο Jean-Claude Juncker.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, εφόσον ο Recep Tayyip Erdogan, προχωρήσει στην επαναφορά της θανατικής ποινής όπως

άλλωστε ο ίδιος δήλωσε χθες στο πλαίσιο της συζήτησης για την επόμενη ημέρα το δημοψηφίσματος για τη διεύρυνση των προεδρικών εξουσιών.

Μάλιστα ο Jean-Claude Juncker, τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχει νόημα να εξομαλύνουμε μια κατάσταση προς όφελος μιας διαπραγμάτευσης που δεν έχει ξεκινήσει καν. Πρόσθεσε παράλληλα πως η απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει μεγάλη αφού η Τουρκία αρνείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα, μια ένταση που απομάκρυνε το ενδεχόμενο της εκκίνησης διαλόγου για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι στιγμής επίσημης απάντηση για τις δηλώσεις Juncker από την Άγκυρα δεν υπάρχει, ωστόσο, οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας για απομάκρυνση των δύο πλευρών, επιβεβαιώνουν το άσχημο κλίμα των τελευταίων ημερών. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε πως πιστεύει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πράξη τις απειλές για καταγγελία της Τουρκίας στη συμφωνία για το προσφυγικό.

Photo: Jock Fistick/Bloomberg

The post «Σε θανατική ποινή καταδικάζει την ένταξη της Τουρκίας ο Erdogan» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα