Σε συναγερμό η Γαλλία- Θα θανατωθούν 600.000 πάπιες

15:28 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία λόγω της γρίπης των πτηνών. Όπως έγινε γνωστό από την υπουργό Γεωργίας της χώρας, αναμένεται να θανατωθούν 600.000 πάπιες με στόχο να αποφύγει την εξάπλωση του στελέχους της γρίπης των πτηνών H5N8, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση.

Η θανάτωση σημειώνεται, πως πραγματοποιηθεί στην περιοχή Λαντ η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία όπου και πραγματοποιείται μεγάλη παραγωγή φουά γκρα.

Μιλώντας στον τοπικό

ραδιοφωνικό σταθμό, France Bleu, ο Υπουργός τόνισε:

Θανατώσαμε ήδη πολλές πάπιες στο ανατολικό τμήμα αυτής της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι παραμένει μια περιοχή στην οποία θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να θανατώσουμε όλες τις πάπιες

Θυμίζουμε, πως η Γαλλία και η Ουγγαρία είναι δύο χώρες οι οποίες έχουν πληγεί πολύ από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό H5N8 που τους τελευταίους τρεις μήνες εξαπλώνεται στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μάλιστα, μόλις τον Ιανουάριο του 2017 η Γαλλία εφάρμοσε ένα πρόγραμμα μαζικής θανάτωσης προσπαθώντας να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Παράλληλα, ανακοίνωσε, πως θα παγώσει την προληπτική θανάτωση μετά από την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού. Δυστυχώς, όμως ο αριθμός των αγροκτημάτων στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα συνεχώς αυξάνεται.

The post Σε συναγερμό η Γαλλία- Θα θανατωθούν 600.000 πάπιες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα