Σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η Ελλάδα σύμφωνα με τους πολίτες της- Λένε «όχι» όμως σε έξοδο απ’ την Ε.Ε.

09:17 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε λάθος κατεύθυνση θεωρούν οι πολίτες της Ελλάδας ότι πηγαίνει η χώρα, χωρίς, όμως, να τάσσονται υπέρ της εξόδου απ’ την Ε.Ε. Η ίδια άποψη επικρατεί επίσης στην Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση της WIN/Gallup International που έγινε σε δείγμα 14.969 ατόμων.

Οι ψηφοφόροι σε όλη την Ε.Ε. δυσφορούν σύμφωνα με την δημοσκόπηση,

όμως, κατά 60% στηρίζουν την Ένωση.

Στην Ελλάδα, το 89% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Στη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 82%, στη Γερμανία 62% και στην Ιταλία 79%.

Όμως μόλις το 36% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε 15 χώρες- συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας- θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου απ’ την Ε.Ε. Μάλιστα σε Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία μειώθηκε το ποσοστό που επιθυμεί έξοδο απ’ την Ε.Ε. σε σύγκριση με πέρυσι.

Στη Φινλανδία και την Ελλάδα αυξήθηκε το ποσοστό: στο 40% από το 29% στη Φινλανδία και στο 46% από 38% στην Ελλάδα.

«Το 2016 τα θεμέλια της ΕΕ κλονίστηκαν έντονα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντριπτική άποψη από πολίτες της Ε.Ε. ότι οι χώρες τους πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση – ιδιαίτερα ορατό στη Γαλλία και στην Ελλάδα – πράγμα το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τα δεξιόστροφα λαϊκιστικά κόμματα» είπε ο Τζόνι Χέλντ, γενικός διευθυντής της ORB International.

Το 60% των συμμετεχόντων στην Ευρώπη απάντησαν ότι θα ήθελα λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες. Στην Ελλάδα το εν λόγω ποσοστό ήταν 86%, στην Ιταλία 75% και στη Γερμανία 64%.

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η Ελλάδα σύμφωνα με τους πολίτες της- Λένε «όχι» όμως σε έξοδο απ’ την Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα