Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για τα hot spots- «Η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις» της τονίζει ο Καμμένος

13:11 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Συγκεντρώσεις για τα hot spots που θα δημιουργηθούν στη χώρα μας πραγματοποιούνται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές κατοίκων με άνδρες των ΜΑΤ στην Κω, δύο παράλληλες υπέρ και κατά συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο Σχιστό, ενώ ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στα Διαβατά.

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ βρίσκονται από το πρωί στο Σχιστό και κεντρικό τους σύνθημα είναι: «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», ενώ την ίδια στιγμή μέλη της Χρυσής Αυγής, διαδηλώνουν κατά του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Σημείωση!

Στο Σχιστό του Πειραιά αναμένεται να δημιουργεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων το οποίο θα βρίσκεται στο στρατόπεδο «Στεφανάκη».

Στο χώρο της συγκέντρωσης, βρίσκονται επίσης και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να τονιστεί, πως στη μέση των δύο συγκεντρώσεων έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις, έτσι ώστε να αποφευχθούν συμπλοκές και επεισόδια, ενώ επίσης, στο σημείο βρίσκονται 9 κλούβες των ΜΑΤ.

Με δυσκολία διεξάγεται η διέλευση των οχημάτων στην περιοχή, καθώς παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Σχιστού, στη διασταύρωση με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Τι αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ σε σχετική της ανακοίνωση;

«Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση».

Και στη συνέχεια η ανακοίνωση προσθέτει:

«Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Την ώρα που στο Σχιστό, βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Μπορεί οι συγκεντρώσεις να ήταν προγραμματισμένες για τις 11:00, όμως ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:00.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκαν και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών στα Διαβατά Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, εάν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο έχει χωροθετηθεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου, δε θα κάνουν πίσω.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μουζάλα θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι Δέλτα και Ωραιοκάστρου, Μίμης Φωτόπουλος και Αστέριος Γαβότσης, οι οποίοι θα εκφράσουν την αντίθεση των κατοίκων των δύο περιοχών στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης.

Το πρωί της Δευτέρας, πορεία διαμαρτυρίας κατά τη δημιουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές, οι οποίοι ξεκίνησαν από το γυμνάσιο της περιοχής και θα καταλήξουν στο πρώην δημαρχείο Νέας Μαγνησίας.

Επίσης υπό κατάληψη βρίσκονται από μαθητές το Λύκειο Ιωνίας στη Νέα Μαγνησία, αλλά και το γυμνάσιο στα Διαβατά, ενώ επίσης μαθήματα δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 10:00 και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του, το μεσημέρι της Δευτέρας, τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα hot spots και θα το κάνει.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Καμμένος, η κατασκευή των hotspots δεν πρόκειται να διακοπεί. Ενώ επίσης σημείωσε πως θα είναι έτοιμα έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Τι είπε ο Υπουργός;

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει κανένα λόγο για το πού θα γίνουν τα hotspots ή τα relocation center

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με του δημάρχους Ωραιοκάστρου και Δέλτα και σημείωσε:

Ξεκαθαρίσαμε ότι αν υπάρχει άλλος χώρος, είμαστε διατεθειμένοι να το μεταφέρουμε, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπούν τώρα οι εργασίες γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 15 του μηνός

photo: ΑΠΕ

The post Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για τα hot spots- «Η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις» της τονίζει ο Καμμένος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα