Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας- Κλειστά σχολεία και δρόμοι

16:17 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Πολλά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα λόγω της κακοκαιρίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα μεταξύ Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Μέστης στα όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης, μετά από δυστύχημα που σημειώθηκε στο σημείο, αφού αναδιπλώθηκαν δυο νταλίκες λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως αρκετά σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή.

Τις

τελευταίες εβδομάδες έχει πλήξει τη χώρα έντονη χιονόπτωση, με πολλούς ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, έχουν μείνει μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ πολλές φορές έχει κλείσει ο δρόμος σε πολλά σημεία.

Παράλληλα, ήδη από τις 2 το μεσημέρι την Πέμπτη έχουν μείνει στάσιμα τα οχήματα στο 25ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, στο ύψος των Σαπών με κατεύθυνση προς τον Έβρο. Την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες στην Εγνατία Οδός ΑΕ με αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Εν τω μεταξύ έχουν αποκλειστεί 700 αιγοπρόβατα στα σύνορα Χορτιάτη-Περιστεράς , λόγω του χιονιά που κυριαρχεί στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης τους πρόκειται να παρευρεθεί σήμερα στο σημείο, ώστε να μπορέσει να φέρει τροφή για τα ζώα, καθώς ήδη κάποια από αυτά έχουν πεθάνει από την παγωνιά. Για την κατάσταση που προέκυψε έχει πληροφορηθεί και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο οποίος έχεις δεσμευτεί να λάβει μέτρα για να μεταφερθούν άμεσα τα αιγοπρόβατα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Γιάννης Ντίτσιος, ανακοίνωσε ότι είναι στα άμεσα σχέδιά του να μεταφερθεί στο σημείο, προκειμένου να δοθεί λύση.

Αύριο θα προσπαθήσουμε με ένα όχημα της πολεμικής αεροπορίας να πλησιάσουμε τη στάνη που είναι εγκλωβισμένα τα ζώα, το σημείο είναι δύσβατο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κομοτηνή:

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κομοτηνή, καθώς η χιονόπτωση είναι μεγάλη και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ο δήμαρχος, Γιώργος Πετρίδης, αποφάσισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που πλήττει από το πρωί, την Ροδόπη.

Παράλληλα, κλειστά ήταν και σήμερα τα σχολεία στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών, Ιάσμου, σε ορισμένους οικισμούς του δήμου Αρριανών καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης. Από αύριο, αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής.

Διαβάστε επίσης:

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα- Προβλήματα σε Ήπειρο και Μακεδονία λόγω του χιονιά (Photos-Videos)

Photo: EUROKINISSI

The post Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας- Κλειστά σχολεία και δρόμοι appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κλειστοι δρομοι λογω χιονοπτωσης κομοτηνης
Τυχαία Θέματα