Προς αποκατάσταση οι σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας| Putin-Erdoğan έδωσαν τα χέρια

16:52 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Στις ρωσοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση τους την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin και ο ομόλογός του από την Τουρκία, Recep Tayyip Erdoğan.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσαμ κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Τουρκίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και συγκεκριμένα των δύο υπουργείων Άμυνας στη Συρία, λέγοντας χαρακτηριστικά,

πως υπάρχει «αποτελεσματικός διάλογος που βασίζεται στην εμπιστοσύνη».

«Η Μόσχα είναι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται με ταχείς ρυθμούς» υπογράμμισε ο Vladimir Putin.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Recep Tayyip Erdoğan στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, αφού πρώτα υπενθύμισε ότι «από το 2014, όταν συνεδρίασε το Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, μέχρι σήμερα έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά γεγονότα» σημείωσε «το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ρωσοτουρκικές σχέσεις να περάσουν σε επίπεδο αντάξιο των χωρών μας».

Για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών:

Ο Putin έκανε λόγο για σημαντικά βήματα τα οποία, όπως διευκρίνισε πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των δύο χωρών «ώστε να αποκατασταθεί πλήρως σε όλους τους τομείς η συνεργασία», και τόνισε, πως «συνεχίζεται η συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και η υλοποίηση μεγάλων έργων».

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Πρόεδρου είχε δηλώσει «οι δύο ηγέτες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, θα δώσουν τεράστια σημασία στα ζητήματα που σχετίζονται με την Συρία, με την ασφάλεια και με την πορεία των ερευνών που σχετίζονται με την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα».

photo:REUTERS/POOL

The post Προς αποκατάσταση οι σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας| Putin-Erdoğan| Putin-Erdoğan έδωσαν τα χέρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα