Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος μέσα σε 21 μέρες

14:53 20/3/2017 - Πηγή: iPop

Το ακούμε ξανά και ξανά: Τα μικρά πράγματα είναι που έχουν σημασία. Και, όμως, αυτό το cliché είναι μονόδρομος! Έρευνες έχουν αποδείξει πως όντως ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για μία χαρούμενη ζωή είναι να επιτρέπεις στις μικρές στιγμές να φέρουν την ευτυχία! Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος μέσα σε 21 μέρες; Ακολούθα τις οδηγίες μας!

Όταν αρχίσεις να δίνεις σημασία στα μικροπράγματα που σου φέρνουν ευτυχάι και μέχρι χθες δεν τα παρατηρούσες ο εγκέφαλος σου προγραμματίζεται να βρίσκει την απόλαυση!

Εβδομάδα 1: Δώσε σημασία

Δώσε σημασία σε μικρά πράγματα όπως το

συναισθημα που έχεις όταν δαγκώνεις ένα γλυκό ή όταν το καυτό νερό ακουμπάει την επιδερμίδα σου στο ντους. Αυτή την εβδομάδα δώσε βάση σε τέτοια μικρά πράγματα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να παρατηρείς και να δίνεις σημασία στην απόλαυση σου.

Άκου την ευτυχία! Όταν κάτι σου αρέσει εκφράσου και φωνητικά για να το δείξεις! Αυτό θα σε βοηθήσει να βιώσεις το δευτερόλεπτο και να απορροφήσεις όλη την θετική ενέργεια.

Ξεκίνα ένα ημερολόγιο της μίας πρότασης. Δεν σου λέμε να ξεκινήσεις να γράφεις κατεβατά αλλά μία πρόταση καθημερινά για κάτι που σε έκανε να χαμογελάσεις. Έτσι θα «πιέσεις» τον εαυτό σου να δίνει περισσότερη προσοχή.

Εβδομάδα 2: Βρες κρυμμένες μικρές στιγμές

Βγάλε χαρούμενες φωτογραφίες: Κάθε μέρα βγάλε μία φωτογραφία με το smartphone σου από κάτι που σε κάνει χαρούμενη. Με το να κοιτάς κάτι που απολαμβάνεις σε κρατάει στο modeτης αναζήτησης της ευτυχίας.

Δώσε φως στην καθημερινότητα σου. Διάλεξε ένα φωτεινό χρώμα και προσπάθησε να το βρίσκεις μέσα στην καθημερινότητα σου. Για παράδειγμα επέλεξε το πράσινο και βρες τα πράσινα μπλουζάκια στον δρόμο, τα πράσινα καλάθια, τα πράσινα οχήματα κτλ.

Δώσε θετικότητα στα αρνητικά. Μπορεί να μην μπορέις να αλλάξεις κάποιες καταστάσεις που δεν απολαμβάνεις, όπως το να ξυπνάς και έξω να είναι ακόμα νύχτα, αλλά μπορείς να βρεις θετικά μέσα σε όλα, όπως το ότι όταν ξυπνάς μέσα στο σπίτι επικρατεί ηερεμία ή ότι δεν έχει πολύ κίνηση στον δ΄ρομο.

Εβδομάδα3: Κάνε πράξη την ευτυχία

Βάλε το αγαπημένο σου upbeat τραγούδι: Ένας από τους γρήγορους τρόπους να ανεβάσεις την ψυχολογία σου είναι να ακούσεις upbeat μουσική, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ξεκίνα να χοροπηδάς. Το να κάνεις έντονες κινήσεις για μερικά δευτερόλεπτα, όπως το να χοροπηδάς, θα σε κάνει να νιώσεις σαν παιδί, χωρίς να κρατήσεις τον εαυτό σου μαζεμένο.

Μοίρασε την χαρούμενη διάθεσή σου. Σε μάι άσχημη μέρα το να συναντήσεις κάποιον που αθ είναι πολύ χαρούμενος και θα θελήσει να το μοιραστεί μαζί σου θα σου φτιάξει την ημέρα. Γιατί να μην γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος;

The post Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος μέσα σε 21 μέρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα