Πώς ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου;

09:42 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που, όμως, δεν γνωρίζεις είναι το πώς προέκυψε αυτό. Από πότε οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τους σκύλους;

Ο άνθρωπος συνυπάρχει με τον σκύλο εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι τα εξημερωμένα πλάσματα που ζουν πλέον μέσα στο σπίτι σου δεν έχουν καμία σχέση με τους λύκους, με τους οποίους συνυπήρχαν οι άνθρωποι στο παρελθόν.

Μπορεί το μέγεθος και το η εξωτερική τους εμφάνιση

να μοιάζουν, ωστόσο, παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές στο DNA τους.

Αναλυτική έρευνα που έγινε απέδειξε ότι οι σκύλοι απολάμβαναν από πάντα να καταναλώνουν τα υπολείμματα των ανθρώπινων τροφών. Οι επιστήμονες προτείνουν ότι οι λύκοι ζούσαν με τους ανθρώπους για πάνω από 15.000 χρόνια, ακολουθώντας τους κυνηγούς και τρώγοντας τα υπολείμματα που άφηναν οι άνθρωποι, όπως είναι τα κόκαλα.

Πλέον οι ερευνητές επικεντρώνονται στο να διαπιστώσουν το πώς οι λύκοι εξημερώθηκαν στο παρελθόν και τελικά κατάφεραν να είναι φίλοι με τον άνθρωπο, χωρίς να τον βλάπτουν. Ορισμένοι προτείνουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τους λύκους ως βοηθούς και προστάτες κατά το κυνήγι, ενώ άλλοι διαπιστώνουν πως οι λύκοι εξημερώθηκαν πολύ αργότερα, όταν ξεκίνησαν να τρώνε τα υπολείμματα των τροφών των ανθρώπων.

Άλλες θεωρίες υποστηρίζουν, ότι λύκος- και μετέπειτα σκύλος- και άνθρωπος ήρθαν κοντά όταν ο άνθρωπος έμενε σε οικισμούς και οι λύκοι κατέφευγαν εκεί για να βρουν τροφή!

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ένα: Η σχέση σκύλου – ανθρώπου είναι μια κολώνια που κρατάει χρόνια!

The post Πώς ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα