Πώς να χαλαρώσεις πραγματικά μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά

16:03 23/7/2017 - Πηγή: iPop

Το ξέρω ότι σκέφτεσαι ότι μετά από μια δύσκολη και αγχωτική μέρα στη δουλειά είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσεις. Ειδικά αν η δουλειά που κάνεις είναι κάτι που σου αρέσει η διαδικασία του «switch off» από τον κόσμο της δουλειάς στον πραγματικό είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Παρόλα αυτά και ο εγκέφαλος μας χρειάζεται τα διαλείμματα του για να λειτουργήσει σωστά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο.

Βγες έξω

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι είναι ότι επειδή είμαστε κουρασμένοι από τη δουλειά όλη την εβδομάδα, το σαββατοκύριακο δεν

θέλουμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Τι εννοώ; Συνήθως καταλήγουμε μπροστά από το laptop, το κινητό και είμαστε όλη μέρα στο κρεβάτι. Οι μέρες όμως περνούν πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβεις καλά καλά η ζωή θα περάσει από μπροστά σου σαν άνεμος. Επομένως, μην χάνεις ευκαιρία, βγες έξω, κάνε μια βόλτα στην πόλη ή ακόμα καλύτερα στη θάλασσα!

Ξεκίνησε κάτι νέο

Έχεις μία ή δύο μέρες να ξεκουραστείς, επέλεξε να περάσεις τον χρόνο σου δημιουργικά και να ξεκινήσεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Ίσως μαθήματα αυτοάμυνας, γυμναστική, ιππασία. Με αυτόν τον τρόπο και καλά θα περάσεις και καινούριους ανθρώπους θα συναντήσεις.

Άφησε τον εαυτό σου να χαθεί σε έναν νέο κόσμο

Αν υπάρχει ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσεις πραγματικά, αυτός είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου. Θα μου πεις ότι το κουρασμένο μυαλό δεν έχει την υπομονή να διαβάσει ούτε καν τον τίτλο πόσο μάλλον ολόκληρο βιβλίο. Αλλά αυτό είναι μόνο μια δικαιολογία. Αφήστε τον εαυτό σας να χαθεί στον κόσμο ενός βιβλίου ή μιας ταινίας, που θα σας κρατήσουν μακριά από τα δικά σας προβλήματα.

Πες ναι στην περιποίηση

Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ εύκολο για τους περισσότερους. Πήγαινε για ψώνια, δεν χρειάζεται να αγοράζεις ότι βλέπεις και μια απλή βόλτα στα μαγαζιά αρκεί για να σε χαλαρώσει. Κλείσε το ραντεβού στο κομμωτήριο που εδώ και μήνες καθυστερείς. Μην μαγειρέψεις μια μέρα και βγες για φαγητό κάπου έξω.

The post Πώς να χαλαρώσεις πραγματικά μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα