Πορείες και συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10:17 1/5/2017 - Πηγή: iPop

Πορείες και συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Σε 24ωρη γενική απεργία

έχει καλέσει η ΓΣΕΕ σήμερα 1η Μάη και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Συγκεκριμένα στην Αθήνα καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση με τροπολογία της επιχειρεί να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας»

«Η κυβέρνηση με τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας. Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν…κυβερνούσαν.

Στις αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική

Η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική!».

ΑΔΕΔΥ: Το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες

«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα

Και η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

ΠΑΜΕ: Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά

«Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!»είναι το βασικό μήνυμα στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, παρουσία του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες πρέπει να τιμήσουν τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και συγχρόνως να εντείνουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, κόντρα στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου

ΠΑΣΕΒΕ: «1η Μάη 2017. Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά. Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Διάβασε επίσης:

Εργατική Πρωτομαγιά: Από το 1886 μέχρι και σήμερα, ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών

The post Πορείες και συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα