Πολλαπλά προβλήματα και κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

15:17 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Πολλαπλά είναι τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της επέλασης του χιονιά, ο οποίος έχει προκαλέσει διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους, διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ πολλά σχολεία θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά λόγω του παγετού.

Χωρίς νερό νοικοκυριά στην Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη μέρα μένουν χωρίς νερό πολλά νοικοκυριά και μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν τους σωλήνες, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έσπασαν τα υδρόμετρα.

Η ΕΥΑΘ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι καταναλωτές που δεν έχουν νερό θα πρέπει να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό νερό αριστερά και δεξιά απ’ το υδρόμετρο.

«Εφόσον δε αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνιστάται προσεκτικό στέγνωμα με πανί των σωληνώσεων, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστασία τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν».

Χωρίς ρεύμα η Πτολεμαΐδα

Η έντονη κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και έτσι οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση.

Κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα

Δεκάδες σχολεία θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, και ενδεχομένως και Τρίτη κλειστά σ’ όλη την χώρα εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι περιοχές στις οποίες τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά είναι οι εξής:

ΦλώριναΚατερίνηΧαλκιδικήΈβρο;ΛέσβοςΛήμνοςΆγιος ΕυστράτιοςΚαλαμπάκαΛάρισαΔήμος ΤεμπώνΕλασσόναΚιλελέρΈδεσσαΚοζάνηΧανιά

Τα σχολεία στα Τρίκαλα εξαιτίας του ψύχους θα λειτουργήσει απ’ τις 10:00 και μετά το πρωί της Δευτέρας.

Σε έκτακτη ανάγκη η Σκόπελος, χωρίς ρεύμα η Αλόννησος

Στην χώρα της Σκοπέλου το χιόνι έφθασε το 1 μέτρο, ενώ στην Αλόννησο το 1,5 μέτρο.

Οι Αρχές της Αλοννήσου έχουν υποβάλει αίτημα να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκτός λειτουργίας είναι οι τηλεφωνικές συνδέσεις καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση για 3η συνεχόμενη μέρα. Υδροδότηση επίσης δεν υπάρχει στα κτίρια καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου ανακοίνωσε ότι το νησί είναι σε έκτακτη ανάγκη. Κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Έλιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και η περιοχή της Κύμης λόγω του χιονιού, το οποίο έχει φθάσει τα 2 μέτρα, προκαλώντας σειρά προβλημάτων.

The post Πολλαπλά προβλήματα και κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα