Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος; Αερόβια ή βάρη;

18:14 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος; Αερόβια ή βάρη; Σύμφωνα με την επιστήμη με την αερόβια άσκηση καις περισσότερες θερμίδες το δευτερόλεπτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρακάμπτεις τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Για δεκαετίες η αερόβια γυμναστική ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος. Στην συνέχεια οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ήρθαν στο προσκήνιο καθώς βοηθάνε τον μεταβολισμό σου και επίσης σε βοηθάνε να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι.

Συνεπώς,

με σκοπό να συγκρίνουν και να βρουν την καλύτερη εξάσκηση ερευνητές του πανεπιστημίου Duke, έκαναν την σύγκριση τους η οποία κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα με σκοπό να μας λύσουν την μεγάλη αυτή απορία.

Διαβάστε την έρευνα:

Μετά από 8 μήνες, 119 υπέρβαροι άνθρωποι οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξαντλητική αερόβια εξάσκηση και εξάσκηση ενδυνάμωσης, η συνδυασμό και των δύο..ο νικητής ήταν η αερόβια!!

Η ομάδα που έκανε αερόβια γυμναστική έχασε 4 κιλά ενώ η ομάδα που έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης έχασε 2 κιλά.

Στην πραγματικότητα το group που έκανε αερόβια έχασε παραπάνω από 3,5 κιλά, ενώ η ομάδα με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης δεν έχασε καθόλου λίπος, καθώς αντικαταστάθηκε με μύες παρόλο που εξασκούνταν 45 λεπτά παραπάνω.

Η ομάδα της αερόβιας γυμναστικής όχι μόνο έχασε κιλά αλλά έκανε και καλύτερο σώμα.

Είναι απλά μαθηματικά λέει ερευνητής καθώς λεπτό προς λεπτό με την αερόβια χάνεις κιλά οπότε και μειώνεται η μάζα του σώματος και το λίπος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σηκώνεις βάρη, ειδικά όσο μεγαλώνεις και αρχίζεις να χάνεις μυική μάζα.

Για καλύτερα όμως αποτελέσματα προτίμησε να συνδυάσεις και τα δύο μαζί, κάνοντας πρώτα ασκήσεις ενδυνάμωσης και τελειώνοντας με αερόβια γυμναστική.

Πρέπει επίσης να θυμάσαι κάτι ακόμα, η αερόβια από μόνη της δεν θα σε κάνει να χάσεις βάρος. Το τι και πώς το τρως έχει επίσης μεγάλη σημασία, καθώς μπορείς να ελέγξεις τις θερμίδες τις οποίες καις.

The post Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος; Αερόβια ή βάρη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα