Πήγαμε στο TEDx Panteion University και είδαμε πώς καταρρίπτονται τα στερεότυπα! | Photos

16:43 7/5/2017 - Πηγή: iPop
| Photos

Πήγαμε στο TEDx Panteion University και είδαμε πώς καταρρίπτονται τα στερεότυπα! Σ’ ένα event με κεντρικό σύνθημα «Break the pattern», φυσικά περιμένεις να τα δεις όλα, όλα όσα αντικρίζουμε καθημερινά τριγύρω μας και είναι έξω «απ’ τα κουτιά», στα οποία έχουμε συνηθίζει να βάζουμε τους ανθρώπους!

Σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι «εγκλωβισμένοι» σε φόρμες και νόρμες, σε μια κοινωνία όπου ο φόβος κρατά τον κόσμο πίσω, το TEDx Panteion University και οι ομιλητές όπου συμμετείχαν σ’ αυτό έστειλαν το

δικό τους μήνυμα κατά των στερεοτύπων και μας έδειξαν το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την κριτική των γύρω μας.

Όλοι οι ομιλητές του TEDx Panteion University είναι άνθρωποι, οι οποίοι βρήκαν το θάρρος και ξέφυγαν απ’ τα συνηθισμένα, ακολούθησαν τ’ όνειρά τους και δεν άφησαν τον φόβο να τους κατακλύσει και να τους κρατήσει πίσω.

Ο χώρος του «Προορισμού Παπαστράτος» γέμισε ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι έδωσαν το παρών στο TEDx Panteion University μ’ ένα σκοπό: Να πάρουν έμπνευση, να μάθουν, ν’ ακούσουν, να ρωτήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να φύγουν πιο «πλούσιοι» στο μυαλό και στην καρδιά.

Τι ακούσαμε στο TEDx Panteion University;

Ο Πέτρος Άγγος μας έδωσε μια γεύση απ’ τις δυνατότητες της κινητικότητας των νέων στην εργασία και την εκπαίδευση.

Ο Χρήστος Τσούνης, Country Manager του Quizdom Greece, του παιχνιδιού που έχει τρελάνει το ελληνικό κοινό, μας μίλησε φυσικά για την εφαρμογή, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η επιτυχία του Quizdom βοηθά στο να δοθεί πίσω η γνώση και να πάρουν θάρρος οι νέοι developers για ν’ αναπτύξουν τις εφαρμογές τους.

O Stéphane de Freitas αφού παρουσίασε το Indigo World για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μίλησε για τη φιλοσοφία πίσω απ’ το εξαιρετικό του εγχείρημα, αλλά και το πώς μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Η Μελίτα Σκαμπώ, drag performer, εξήγησε την έννοια του drag, το γιατί δεν πρέπει να συνδέεται με το φύλο του ατόμου, ενώ, δίνοντάς μας ιστορικά στοιχεία, μας απέδειξε πως οι Drag Queens δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάτι το οποίο μετρά πολλές δεκαετίες πίσω, ενώ φυσικά μας χάρισε κι ένα απολαυστικό show επί σκηνής!

Ο Πέτρος Σαπουντζάκης, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου και δάσκαλος, μίλησε στο κοινό για το γιατί η ομοφυλοφιλία σε συνδυασμό με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι έξω απ’ τα καθιερωμένα, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού, αλλά και για τη μεγάλη σημασία εισαγωγής του σεξουαλικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση.

Ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ελληνικής Greenpeace, μίλησε για το σπουδαίο έργο της Greenpeace, για το πώς ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον, το οποίο αποκαλεί σπίτι του, αλλά και για το πώς μπορούμε ο καθένας μας ατομικά να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο να ζει σ’ ένα υγιές κι ασφαλές περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Ζώρζος ήρθε απ’ τη Βαρκελώνη για να μιλήσει για ένα πολύ ευαίσθητο, ενδιαφέρον κι ιδιαίτερο θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ την σεξουαλικότητα και τα ΑμεΑ.

Η Ρεβέκκα Καμχή, έμπορος τέχνης, μιλώντας για τη δική της επιχείρηση και το πώς ξεκίνησε, κατέληξε να μας δίνει συμβουλές για τον τρόπο προσέγγισης της τέχνης και το χτίσιμο της σχέσης μαζί της.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου εξήγησε ποια είναι τα όρια του σώματος, τη σχέση πνεύματος και σώματος, κάνοντάς μας ν’ αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον χορό!

Ο Παναγιώτης Κορδούτης ανέλυσε ζητήματα ψυχολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα νοήματα που δίνουν οι άνθρωποι στις ερωτικές τους σχέσεις.

Το TEDx Panteion University έκλεισε μ’ έναν ιδιαίτερο ομιλητή που έστειλε μήνυμα ελπίδας προς όλους μας. Αυτός ήταν ο Γιάννης Χατζήμπεης, παραολυμπιακός αθλητής στην κολύμβηση και το τρίαθλο, ο οποίος μας έδειξε πώς η αναπηρία του δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του και μας έδωσε μια «ένεση» δύναμης για να ξεπερνάμε τις καθημερινές δυσκολίες και να συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας.

Φυσικά, αξίζει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσιάστρια του TEDx Panteion University, την Χρύσα Κατσαρίνη, stand up comedian, η οποία οπλισμένη με κέφι, ενέργεια και χιούμορ έδωσε το δικό της στίγμα στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας αυτοσχεδιασμούς που προκάλεσαν άφθονο γέλιο, αλλά και προαναγγέλλοντας τον κάθε ομιλητή με πολύ εύστοχο τρόπο.

The post Πήγαμε στο TEDx Panteion University και είδαμε πώς καταρρίπτονται τα στερεότυπα! | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πήγαμε, TEDx Panteion University, | Photos,pigame, TEDx Panteion University, | Photos