Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για το πόθεν έσχες-Τον Απρίλιο η υποβολή του

15:48 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Ψηφίστηκε την Πέμπτη η τροπολογία για το πόθεν έσχες. Έτσι, δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε η υποβολή του να γίνει έως τα μέσα του Απριλίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε, οι δηλώσεις της ηλεκτρονικής υποβολής της περιουσιακής κατάστασης, αλλά και οι δηλώσεις οικονομικών συμφερόντων, παίρνουν παράταση μέχρι τις 13 Απριλίου.

Τονίζουμε, πως η παράταση της προθεσμίας υποβολής των πόθεν έσχες, έχει θεωρεί ως «απαραίτητη» λόγω της αναμονής έκδοσης απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής των Δικαστικών Ενώσεων κατά της υπουργικής απόφασης για ηλεκτρονική

υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους δικαστές. Θυμίζουμε, πως οι καναλάρχες αναμένεται να προσφύγουν για τον ίδιο λόγο στο Συμβούλιο.

Ποιοι υποχρεούνται σε δήλωσε πόθεν έσχες;

Σε πόθεν έσχες υποχρεούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές αλλά και όλοι οι πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, ελεγκτές του Δημοσίου, στελέχη ανεξάρτητων αρχών, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη διοικητικών συμβουλίων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, διαιτητές αθλημάτων, ιδιοκτήτες και στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφοι.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι δήλωσαν «παρών»;

Υπέρ της τροπολογίας για την παράταση τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για το πόθεν έσχες-Τον Απρίλιο η υποβολή του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα