Παρατείνονται και οι συμβάσεις παροχών του ΕΟΠΠΥ

16:07 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Μέρα παρατάσεων φαίνεται να είναι η τελευταία του έτους αφού μετά τα τέλη κυκλοφορίας και την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων, παράταση παίρνουν και οι συμβάσεις παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως συγκεκριμένα τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι συμβάσεις των παροχών υπηρεσιών υγείας θα πάρουν παράταση

έως τις 30 Ιουνίου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

«Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η παράταση της σύμβασης των συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρών για το Β” εξάμηνο του 2015 και για το νέο έτος, κάτι που ζητούσαν οι γιατροί, επισημαίνοντας τις συνέπειες του νομικού κενού στη στάση πληρωμών.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των επισκέψεων δύο μηνών (7ος και 8ος/2015) τον Ιανουάριο και την αποπληρωμή άλλων δύο μηνών (9ος και 10ος/2015) τον Φεβρουάριο και άμεση αποκατάσταση της χρηματικής ροής, καθώς -όπως αναφέρει- οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για όλο το Β΄εξάμηνο του έτους, ενώ οι άλλοι πάροχοι του Οργανισμού έχουν πληρωθεί και το Σεπτέμβριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη αποφάσισε να καταθέσει δήλωση στην οποία γνωστοποιεί την αντίθεση της απέναντι στη μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού.

Δύο μέρες, νωρίτερα και συγκεκριμένα, στις 28/12 ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος είχε δεσμευθεί για την ανανέωση συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον οργανισμό, πριν από τη λήξη του 2015.

The post Παρατείνονται και οι συμβάσεις παροχών του ΕΟΠΠΥ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα