Παρασκευόπουλος: Θα αναφερόμαστε στον Παπαντωνίου σαν ύποπτο κι όχι σαν κατηγορούμενο

12:02 28/3/2017 - Πηγή: iPop

«Ο πολιτικός κόσμος σήμερα δίνει εξετάσεις» ανάφερε ο Νίκος Παρασκευόπουλος απ’ το βήμα της Βουλής στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως με τη συγκεκριμένη πρόταση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπληρώνει μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για μια

προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, για ταυτόχρονη εξυγίανση της οικονομίας και της πολιτικής.

«Έχω την εντύπωση ότι σήμερα, συζητώντας μια πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εξετάσεις δεν δίνουν μόνον οι ερωτώντες βουλευτές ή η κυβέρνηση, δίνει και η Βουλή και δίνει και ο πολιτικός κόσμος της χώρας στο σύνολό του», τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο ίδιος συνέχισε εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει επειδή για την οικονομική κρίση η οποία μας μαστίζει, ο ελληνικός λαός έχει αναζητήσει αίτια και εντός και εκτός.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολίτες που για τη διαφθορά επιρρίπτουν ευθύνες σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς «απαξιώνεται το σύνολο του πολιτικού κόσμου και αυτό συνιστά μια στάση αντιδημοκρατική και αυταρχική και στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου, πρέπει να συμβάλλει σήμερα στη Βουλή».

Ο ίδιος αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό, Γ. Παπαντωνίου, εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ύποπτος:

Όχι δεν πρόκειται να αναφερόμαστε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εμείς τουλάχιστον, στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, σαν να πρόκειται για ένοχο. Στο στάδιο αυτό υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Θα αναφερθούμε στο πρόσωπο του πρώην υπουργού ως πρόσωπο υπόπτου και οι υποψίες μπορεί να γίνουν βεβαιότητα ενοχής μετά από κρίση και καταδίκη

Υπάρχει ενδεχόμενο παραγραφής;

Για το ζήτημα της αποσβεστικής προθεσμίας, ο κ.Παρασκευόπουλος τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θα κατακρίνει το θεσμό, το ίδιο το Σύνταγμα, για την εξάλειψη του αξιοποίνου του εγκλήματος της απιστίας.

«Βεβαίως είναι προβληματική η διάταξη του Συντάγματος και χρειάζεται αναθεώρηση. Το θέμα είναι όμως ότι σημαντική ευθύνη υπήρχε και για την εφαρμογή της διάταξης αυτής που οδήγησε στην εξάλειψη του αξιοποίνου. Εδώ ο δικομματισμός στην Ελλάδα έδωσε την εντύπωση ότι τα δύο κόμματα επιμένουν να υπάρξει μια εξάλειψη του αξιοποίνου και να μη στοιχειοθετηθούν ευθύνες για βασικά εγκλήματα που στοιχειοθέτησαν τη διαφθορά στη χώρα μας», εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε, τέλος, για το ενδεχόμενο παραγραφής του βασικού εγκλήματος, ότι η νομολογία δέχεται πως υπάρχουν περιθώρια να μπορεί να συνθέσει έγκλημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο μέτρο που στη συνέχεια ακολούθησαν πράξεις νομιμοποίησης ενός περιουσιακού οφέλους.

The post Παρασκευόπουλος: Θα αναφερόμαστε στον Παπαντωνίου σαν ύποπτο κι όχι σαν κατηγορούμενο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα