Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες της Theresa May

16:03 10/6/2017 - Πηγή: iPop

Παραιτήθηκαν οι πιο στενοί συνεργάτες της Theresa May, ο Nick Timothy και η Fiona Hill, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο έχει θεωρηθεί ως πολιτική ήττα για τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Τόσο ο Nick Timothy και η Fiona Hill, οι πιο στενοί συνεργάτες της May, είχαν δεχτεί έντονη κριτική σχετικά με τον ρόλο που είχαν

στην εκλογική καμπάνια του κόμματος.

Οι δυο τους πλέον αποχώρησαν από την Downing Street.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του σε άρθρο της ιστοσελίδας Conservative Home, ο Timothy είπε ότι αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για τον ρόλο του στην εκλογική εκστρατεία.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Αναλαμβάνω πλήρη ευθύνη για το ρόλο μου στην εκλογική εκστρατεία, ο οποίος ήταν η επίβλεψη του προγράμματος πολιτικής μας».

Συγκεκριμένα, λυπάμαι για την απόφαση να μη συμπεριληφθεί ένα ανώτατο όριο, καθώς και ένας λόγος στην πρόταση μας για να βοηθήσουμε στην κάλυψη του αυξανόμενου κόστους της κοινωνικής φροντίδας

Ο Timothy, επίσης απέρριψε την ιδέα ότι οι Συντηρητικοί απέτυχαν στις εκλογές, καθώς συγκέντρωσαν σχεδόν 14 εκατομμύρια ψήφους.

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε την αποτυχία της May, να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, που οφείλεται, ωστόσο, στην απροσδόκητη αύξηση της δημοτικότητας του Εργατικού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, ο Gavin Williamson, βουλευτής και εκ των κορυφαίων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τheresa May, βρίσκεται σήμερα στο Belfast για συνομιλίες με την ηγεσία του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο πως το συντηρητικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας μπορεί να παράσχει βοήθεια στη νέα κυβέρνηση.

Διάβασε επίσης:

Ε.Ε.: Απόρριψη σκληρού Brexit από Βρετανούς- Η Μerkel έτοιμη για «διαζύγιο»

The post Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες της Theresa May appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα