Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS- Δράσεις σ’όλη την χώρα

07:44 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Δράσεις σ’ όλη την χώρα και φωταγώγηση του κτιρίου της Βουλής με την κόκκινη κορδέλα, η οποία συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στο AIDS, θα γίνουν σήμερα λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η οποία καθιερώθηκε το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και εν συνεχεία της Γενικής

Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το AIDS θεωρείται μια απ’ τις πιο φονικές επιδημίες παγκοσμίως.

Απ’ το 1981 υπολογίζεται ότι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω AIDS 35.000.000 άνθρωποι (2015), ενώ σημειώνεται ότι 78.000.000 είναι φορείς του ιού HIV (2015). Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι η σεξουαλική επαφή.

Η UNAIDS, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS στέλνει, ωστόσο, αισιόδοξα μηνύματα λέγοντας πως «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 πέθαναν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι από AIDS, αριθμός ο οποίος είναι σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με άλλα χρόνια.

Δράσεις σ’ όλη την χώρα

Η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με την κόκκινη κορδέλα και θα παραμείνει έτσι για όλο το βράδυ της Πέμπτης.

Πρωτοβουλίες ΚΕΕΛΠΝΟΥλοποίηση δράσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου με κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για εξέταση με rapid test και παράλληλη συμβουλευτική καθώς και stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η κινητή μονάδα για rapid test θα πάει επίσης την Πλατεία Ομονοίας, το Πεδίον του Άρεως, το Μοναστηράκι, την Πλατεία Αγ. Ειρήνης, τον Κεραμεικό, το Γκάζι.Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό, θα λάβει χώρα σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλό, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σέξ με άνδρες, σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών, αλλά και σε 20 πόλεις της περιφέρειας.

The post Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS- Δράσεις σ’όλη την χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα