Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Videos

20:02 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν κι ακόμα 47 τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photosστη Ρωσία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό, ο οποίος κινούνταν ανάμεσα στους

σταθμούς Πλατεία Σενάγια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει ξεκινήσει κι επίσημα πλέον έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια, με τους αξιωματούχους ν’ αναζητούν τα αίτια και τα κίνητρα της επίθεσης.

Αμέσως μετά την έκρηξη, το Μετρό στην Αγία Πετρούπολη εκκενώθηκε και σταμάτησε η λειτουργία του.

Moscovites bring flowers and candles to the #Leningrad (#StPetersburg) memorial at Alexandrovsky Garden to honor the victims of the blast pic.twitter.com/gl0gaDMsyz

— Sputnik (@SputnikInt) April 3, 2017

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε ένας ακόμα εκρηκτικός μηχανισμός στον σταθμό Βοστανίγια, ο οποίος κι εξουδετερώθηκε.

RT

Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης | Photosέχει κηρύξει τριήμερο πένθος στην πόλη, λόγω της επίθεσης, απ’ την Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος Putin έδωσε εντολή στις τοπικές Αρχές να βοηθήσουν τις οικογένειες των τραυματιών και των θυμάτων.

VIDEO: Eyewitness accounts of deadly #blast in St. Petersburg Metro https://t.co/CIhbXmoopD pic.twitter.com/Ck3OvwquwP

— RT (@RT_com) April 3, 2017

Σ΄όλη την χώρα έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας και ειδικά στη Μόσχα και το κεντρικό αεροδρόμιο της Ρωσίας, όπου οι έλεγχοι δόθηκε εντολή να γίνουν ακόμα πιο εξονυχιστικοί.

Ο βασικός ύποπτος

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ δείχνει τον άνθρωπο, ο οποίος προς το παρόν θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την επίθεση.

Σύμφωνα με το Interfax, ο δράστης τοποθέτησε μέσα στο βαγόνι του Μετρό τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε χαρτοφύλακα.

Άλλες πληροφορίες, θέλουν τις Αρχές να ερευνούν δύο βασικούς υπόπτους για την τοποθέτηση της βόμβας.

Συγκεκριμένα, τοπικά Μέσα αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν εκδώσει δύο εντάλματα έρευνας για δύο άτομα, διότι υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την επίθεση στο Μετρό.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Intefax:

Δύο άνθρωποι αναζητούνται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίασαν την επίθεση, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος ότι τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό του μετρό «Πλόστσαντ Ρεβολούτσι»

Συγκλονιστικό video αμέσως μετά την έκρηξη στο Μετρό:

Διαβάστε ακόμα:

Τριήμερο πένθος για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Video

The post Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Videos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα