Όσα έζησε στην Μυτιλήνη ξεπερνούν τις εμπειρίες του τονίζει ο ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι

09:56 2/1/2016 - Πηγή: iPop

Στο ταξίδι του στην Μυτιλήνη αλλά και σε όσα έζησε δίπλα στους πρόσφυγες αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, την Πρωτοχρονιά, ο Κινέζος, διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης της Σύγχρονης Τέχνης και ακτιβιστής, Άι Γουέι Γουέι.

Αναφερόμενος στη χώρα μας και στη στάση που έχει κρατήσει για το προσφυγικό είπε:

Η Ελλάδα

άνοιξε την αγκαλιά της για να δεχθεί τους πρόσφυγες. Όχι να τους αρνηθεί. Αλλά να σώσει τις ζωές τους. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Διότι μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες.

Μίλησε γενικότερα για την προσφυγιά και σημείωσε πως δεν είναι κάτι καινούργιο επιμένοντας, όμως:

Η έντασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, να βοηθήσουν την Ελλάδα και το πιο σημαντικό, να σώσουν την Ελλάδα.

Και απεύθυνε έκλυση σε όλους να βοηθήσουν έτσι ώστε οι πρόσφυγες να αποκτήσουν ένα νέο μέλλον.

«Είναι κοντόφθαλμο να προσπαθεί κάποιος να σταματήσει τους πρόσφυγες. Αντίθετα θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους πρόσφυγες, αλλά μόνο να τους βοηθήσει. Συμφωνώ με αυτό που κάνει η Ελλάδα. Αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης» δήλωσε.

Τέλος επισήμανε:

Βρίσκομαι εδώ γιατί είχα την εμπειρία μιας τέτοιας δραματικής κατάστασης.

photos:REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

The post Όσα έζησε στην Μυτιλήνη ξεπερνούν τις εμπειρίες του τονίζει ο ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα