Ολλανδία: Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, ο Rutte δεν κατάφερε να σχηματίσει Κυβέρνηση

21:52 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Mark Rutte επικράτησε των αντιπάλων του στις ολλανδικές εκλογές κι έλαβε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. Ωστόσο, οι εντατικές και δύσκολες διαβουλεύσεις για σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Το κόμμα του Mark Rutte έχει εξασφαλίσει 33 έδρες. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε το κόμμα των Πρασίνων GroenLinks, το οποίο κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των εδρών του από 4 σε 14.

Το VVD του Rutte μαζί

με τους Χριστιανοδημοκράτες του CDA (19 έδρες) και τους προοδευτικούς του D66 (επίσης 19 έδρες) αναζητούν ένα τέταρτο και ίσως ένα πέμπτο κόμμα για να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στη κάτω Βουλή (150 έδρες).

Η αξιωματούχος η οποία επιβλέπει τις διαβουλεύσεις δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS:

Δεν υπάρχει παρά μόνο μία πιθανή πλειοψηφία στο τραπέζι, που δεν έχει απορριφθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα. Κι αυτή η εκδοχή είναι (ένας συνασπισμός μεταξύ των) VVD, CDA, D66, Χριστιανικής Ένωσης (CU)

Αύριο, Τρίτη οι ηγέτες του D66 αναμένεται να παρουσιάσουν στα κόμματά τους τον συνασπισμό που προτείνει η αξιωματούχος.

Εάν τα δύο κόμματα εγκρίνουν το συνασπισμό, τότε η αξιωματούχος θα προχωρήσει σε «διερευνητικές συνομιλίες» μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων.

Θυμίζουμε πως το 2012 χρειάστηκαν 54 ημέρες για να σχηματίσει ο Mark Rutte Κυβέρνηση συνασπισμού.

Photo: REUTERS/Yves Herman

The post Ολλανδία: Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, ο Rutte δεν κατάφερε να σχηματίσει Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα