«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές» | Ρίγος συγκίνησης στο κοινό (Photos)

08:06 20/6/2017 - Πηγή: iPop

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το βράδυ της Δευτέρας το Καλλιμάρμαρο προκειμένου να δώσει το παρών στην ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές». Η παράσταση έφερε για πρώτη φορά κοντά 1.000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας.

Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε στο κοινό η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στη βραδιά, ο οποίος μάλιστα διηύθυνε και δύο τραγούδια: Το «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά» και «Στο περιγιάλι

το κρυφό», το δεύτερο μάλιστα πάνω στη σκηνή. Όλο το στάδιο συγκινημένο αποθέωση τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τον ανάγκασαν να παρακολουθήσει τη συναυλία σε αναπηρική καρέκλα, σηκώθηκε δύο φορές για να χαιρετήσει το κοινό που τον αποθέωσε, ενώ θέλησε να πει στους θεατέςμόνο δυο λέξεις («Σας αγαπώ»).

Αριστουργήματα, όπως «Νύχτα μαγικιά», «Μαρίνα», «Του Μικρού Βοριά», «Αστέρι μου, φεγγάρι μου», «Όμορφη πόλη», «Χάθηκα», «Μέρα μαγιού μου μίσεψες», «Δρόμοι παλιοί», «Ανοίγω το στόμα μου», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Μυρτιά», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «’Ανοιξε λίγο το παράθυρο», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», «Άσμα ασμάτων», «Βραδιάζει», «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες», «Ποιος τη ζωή μου», «Λίγο ακόμα», «Στρώσε το στρώμα σου», «Δόξα τω Θεώ», «Βάρκα στο γυαλό», «Χρυσοπράσινο φύλλο», αποδόθηκαν μοναδικά από τη Συμφωνική Μαντολινάτα, την τεράστια χορωδία που σχηματίστηκε πίσω από τη σκηνή, αλλά και από τους σπουδαίους ερμηνευτές της παράστασης, τους λυρικούς καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνη Κορωναίο, Μπάμπη Βελισσάριο, Παντελή Κοντό και τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση πραγματοποιήθηκε από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ενώ στην παράσταση συμμετείχαν επίσης οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, που διάβασαν κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα. «Οι γενναίοι και οι τραγουδιστές ανήκουν στην απεραντοσύνη. Η λύρα και το τόξο ανήκουν στην αιωνιότητα. Μαζί θα πορευτούμε στους αιώνες των Ελλήνων. Μαζί θα τραγουδάμε. Και ο θάνατος δεν θα έχει πια εξουσία», είπαν μεταξύ άλλων οι δυο ηθοποιοί που διάβασαν τα κείμενα.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί η συναυλία, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης – η Βουλή των Ελλήνων ήταν χορηγός του προγράμματος της εκδήλωσης – , ο Μανώλης Γλέζος που επίσης καταχειροκροτήθηκε όταν κατέφθασε στο στάδιο, καθώς και πολλές σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική και τον πολιτισμό.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως «Μικρές Κυκλάδες», «’Αξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Photos/ Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές» | Ρίγος συγκίνησης στο κοινό (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα