Οι ελληνικές αντιρρήσεις και η Διακήρυξη της Ρώμης

20:55 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Τις ελληνικές αντιρρήσεις οι οποίες «απειλούν» τη Διακήρυξη της Ρώμης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα επιμένει στις ενστάσεις της.

Επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων από Αθήνα και Βρυξέλλες, το Reuters

μεταδίδει πως «η Αθήνα έχει απειλήσει να μην υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, συνδέοντας το συγκεκριμένο κείμενο με τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

Παράλληλα, και η Πολωνία δήλωσε μέσω της Πρωθυπουργού της ότι ενδεχομένως να μην εγκρίνει τη δήλωση.

Τη Δευτέρα, η ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε μια πρόταση για να συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη η ανάγκη για σεβασμό του «ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου σε όλα τα κράτη – μέλη».

Ευρωπαϊκή πηγή, όμως, αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η Αθήνα έχει ενστάσεις για το κείμενο.

Διπλωμάτης απ’ τις Βρυξέλλες τόνισε πως τώρα το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο απ’ τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Άλλος διπλωμάτης της Ε.Ε. τόνισε πως «τυχόν προσπάθεια από την Αθήνα για να χρησιμοποιήσει τη Διακήρυξη της Ρώμης ως διαπραγματευτικό εργαλείο για τις συνομιλίες της για το χρέος, δεν θα πετύχει. Δεν θα μας εκβιάσει ένα κράτος μέλος, το οποίο συνδέει ένα θέμα της Ε.Ε. με ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα».

Διαβάστε ακόμα:

Στην σκιά της επίθεσης του Λονδίνου η Σύνοδος Κορυφής στην Ρώμη

Photo: REUTERS/Yves Herman

The post Οι ελληνικές αντιρρήσεις και η Διακήρυξη της Ρώμης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα