ΟΑΣΑ: Όσα ισχύουν για τα προσωπικά δεδομένα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ

20:31 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ εξέδωσε ο ΟΑΣΑ μετά τη σχετική τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ τονίζει ότι με την εφαρμογή του

ηλεκτρονικού εισιτηρίου διασφαλίζεται πλήρως η ιδιωτικότητα και η ανώνυμη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, «βασική παράμετρος του νέου συστήματος είναι η πλήρης διασφάλιση της ανωνυμίας της μετακίνησης και ο σεβασμός τόσο του δικαιώματος της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, όσο και του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή του συνόλου του επιβατικού κοινού στα δημόσια αστικά μέσα μεταφοράς της Αθήνας».

Στόχος είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, μία αναλογικότερη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική που θα ωφελήσει τους επιβάτες. Έτσι, «ο ΟΑΣΑ έχει καταστήσει δυνατή αποκλειστικά και μόνο την ανώνυμη στατιστική επεξεργασία των μετακινήσεων σύμφωνα με τον τύπο του κομίστρου καθώς δεν είναι δυνατόν να συσχετιστούν με προσωπικά στοιχεία των επιβατών που επιλέγουν την ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις μετακινήσεις τους».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι ο Οργανισμός έχει όλη την τεκμηρίωση σχετικά με τα τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα που θα διασφαλίζουν πλήρως την ιδιωτικότητα των μετακινήσεων των επιβατών.

Ο ΟΑΣΑ διαβεβαιώνει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης της μετακίνησης με συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο, άρα και ταυτοποίησης, προασπίζοντας πλήρως τόσο την ιδιωτικότητα των χρηστών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όσο και το δικαίωμα του επιβατικού κοινού στην ανώνυμη μετακίνηση λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχει εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο

The post ΟΑΣΑ: Όσα ισχύουν για τα προσωπικά δεδομένα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα