Ο Μοσκοβισί ζητά από όσους διαφωνούν με τον Τσίπρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους

12:00 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό του αυστηρό μήνυμα κατά των επικριτών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έστειλε προσερχόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Όποιοι διαφωνούν με τα μέτρα Τσίπρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Παράλληλα,

ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικά».

Για την απόφαση του Eurogroup:

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε πως για την ελάφρυνση του χρέους είναι συμπαγής στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται.

«Ο παράμετροι αυτοί παραμένουν σε ισχύ» ξεκαθάρισε για να συμπληρώσει «είναι αδύνατον να δείχνουμε αντίθεση την ελάφρυνση του χρέους, που είναι απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή».

Για την άποψη της Επιτροπής:

Ερωτηθείς για το αν η άποψη της Επιτροπής είναι πως «η απόφαση του Eurogroup δεν είναι έγκυρη» σημείωσε και συμπλήρωσε «στο Eurogroup μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, η Επιτροπή από την πλευρά της όμως, ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον και έχει διαφορετική άποψη».

Θυμίζουμε, πως τα πυρά του κατά της απόφασης του Eurogroup έστρεψε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, χαρακτηρίζοντας την «ντροπιαστική και απαράδεκτη».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μοσκοβισί στηρίζει την Ελλάδα και στρέφεται κατά του ΔΝΤ

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Ο Μοσκοβισί ζητά από όσους διαφωνούν με τον Τσίπρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα