Ο Μητσοτάκης απαντάει στον Τσίπρα: Δέσμευσε την χώρα σε πολυετή λιτότητα

17:12 24/2/2017 - Πηγή: iPop

Απάντηση στα όσα του πρόσαψε απ’ το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου τις αμφιβολίες του για το πότε, πώς κι εάν θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν

κυρίως τους πιο αδύναμους. Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν απ’ τον Πρωθυπουργό το πρωί της Παρασκευής.

Ο επικεφαλής της ΝΔ εξαπέλυσε κατηγορίες στον Α. Τσίπρας, λέγοντας ότι δεσμεύει την Ελλάδα σε πολλά χρόνια λιτότητας, αντί να προχωρήσει σε μάχη για την διεκδίκηση της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να πάρει «ανάσα» η οικονομία.

Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ωφελούνται από τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα, δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αξιολόγηση, αλλά όλοι οι τομείς της ζωής του λαού. Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα για αλλαγές, επιμένοντας στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή. «Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα».

Τέλος, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν χαίρεται με την αποτυχία της Κυβέρνησης και δεν έχει σκοπό να επενδύσει σ’ αυτήν, όμως, πρόσθεσε: «Έχω την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

The post Ο Μητσοτάκης απαντάει στον Τσίπρα: Δέσμευσε την χώρα σε πολυετή λιτότητα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα