Ο κόσμος των συναισθημάτων του αρχαίου κόσμου στο Μουσείο της Ακρόπολης

08:40 24/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο κόσμος των συναισθημάτων του αρχαίου κόσμου ήρθε στο Μουσείο της Ακρόπολης, μέσα απ’ την έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης, η οποία συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς.

Πρόκειται για την έκθεση, η οποία διηγείται το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου και αριθμεί 129 αριστουργήματα από τα σπουδαιότερα Μουσεία του κόσμου.

Η συνδιοργάνωση της έκθεσης «Emotions, ένας κόσμος συναισθημάτων» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

Η

έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου, Καθ. Δημήτρης Παντερμαλής, εξηγεί για την έκθεση: «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη αρχαιολογική έκθεση, που έχει ως θέμα της την απεικόνιση του “ήθους της ψυχής” σε 129 έργα της αρχαίας τέχνης. Με αναπάντεχα λιτά, αλλά δυνατά μέσα, οι αρχαίοι καλλιτέχνες απέδωσαν φωτεινά συναισθήματα, όπως επιθυμία, έρωτα, πόθο και αισχύνη, αλλά και σκοτεινά πάθη, όπως μανία, μίσος, εκδίκηση και συντριβή».

Πολλά από τα εκθέματα είναι μοναδικά καλλιτεχνήματα, τα οποία παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, αλλά πολλά είναι και εκείνα από ελληνικά μουσεία, που, για πρώτη φορά, επικεντρώνεται επάνω τους το διεθνές ενδιαφέρον.

Οι κύριες εκθεσιακές ενότητες είναι:«Η τέχνη των συναισθημάτων – τα συναισθήματα στην τέχνη»«Οι χώροι των συναισθημάτων», με υποενότητες «Ο ιδιωτικός χώρος», «Το πεδίο της μάχης», «Ο δημόσιος χώρος», «Οι ιεροί χώροι» και «Το νεκροταφείο»«Τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα»«Τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα»«Μήδεια».

Η έκθεση είναι εμπλουτισμένη με 11 video, τα οποία στήθηκαν δίπλα σε πρωτότυπα έργα και αφηγούνται, με εικόνα και σύντομο κείμενο, τους δραματικούς μύθους στις πολυπρόσωπες παραστάσεις των αγγείων, βοηθώντας έτσι τον επισκέπτη στην πλοήγησή του.

Info!

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ., Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ., Παρασκευή: 8:00 π.μ. – 10:00 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ..

Διάρκεια έκθεσης: Έως 19 Νοεμβρίου 2017.

Photos: EPA/ALEXANDROS VLACHOS

The post Ο κόσμος των συναισθημάτων του αρχαίου κόσμου στο Μουσείο της Ακρόπολης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα