Ο εργοδότης σου μπορεί να διαβάσει τα inbox σου. Μάθε το γιατί!

19:30 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Κάθεσαι στον υπολογιστή σου και ανάμεσα στη δουλειά στέλνεις και ένα δύο μηνύματα στο Facebook. Εμφανίζεται ο εργοδότης σου, αλλάζεις καρτέλα και συνεχίζεις να εργάζεσαι. Νομίζεις, πως όλα είναι καλά; Γελιέσαι…

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο εργοδότης σου μπορεί να διαβάσει τα inbox σου και γενικά να παρακολουθεί τις διαδικτυακές επικοινωνίες των υπαλλήλων του εν ώρα εργασίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ρουμάνος μηχανικός, υποστήριξε

ότι καταπατήθηκε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του καθώς απολύθηκε τον Αύγουστο του 2007, όταν ο εργοδότης του αντιλήφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων για να συζητά όχι μόνο με τους συναδέλφους του, αλλά και με τον αδελφό του και την αρραβωνιαστικιά του.

Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο απέρριψε την προσφυγή του νεαρού.

Συγκεκριμένα, ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας «απαγόρευε τη χρήση τέτοιων προγραμμάτων για προσωπικούς σκοπούς», όπως υπογράμμισε το Δικαστήριο το οποίο συμπληρώνει:

Δεν είναι καταχρηστικό ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους εν ώρα εργασίας

The post Ο εργοδότης σου μπορεί να διαβάσει τα inbox σου. Μάθε το γιατί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα