Ο Schäuble δηλώνει γενναιόδωρος με την Ελλάδα- «Πρόοδος αν ο Τσίπρας εφαρμόσει το 60% των συμφωνηθέντων»

10:10 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι είναι πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα εξέφρασε ο Wolfgang Schäuble, απορρίπτοντας τις κατηγορίες εις βάρος του για τη σκληρή του στάση και τις παράλογες απαιτήσεις του.

Οι νέες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ μεταδίδονται απ’ το Spiegel Online, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα, λοιπόν, με

όσα αναφέρει το Spiegel, o Schäuble δήλωσε ακόμα ότι θα σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα εάν ο Α. Τσίπρας εφαρμόσει το 60% όσων έχει υπογράψει.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εφαρμόσει το 60% από αυτά που υπέγραψε τότε η Ελλάδα θα σημειώσει πρόοδο. Δεν αποτελεί ισχυρογνωμοσύνη να επιμένει κανείς στην τήρηση συμφωνιών και κανόνων

Την ίδια στιγμή, εντάσεις φέρεται να υπάρχουν στο εσωτερικό της Γερμανίας, με τους πολιτικούς να μην «τα βρίσκουν» για την Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο ΥΠΕΞ της χώρας, Sigmar Gabriel, προέτρεψε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να παραμείνει ενωμένη η Ευρωζώνη, λίγο μετά τις δηλώσεις του Schäuble για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ενωμένη. Είναι κάτι που περιμένω από τον υπουργό Οικονομικών και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει

Παράλληλα, Αλέξης Τσίπρας και Angela Merkel συμφώνησαν, κατά τη συνάντησή τους στη Μάλτα, να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Photo: REUTERS/Ralph Orlowski

The post Ο Schäuble δηλώνει γενναιόδωρος με την Ελλάδα- «Πρόοδος αν ο Τσίπρας εφαρμόσει το 60% των συμφωνηθέντων» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα