Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge

00:50 5/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Amaq.

Τρεις δράστες παρέσυραν πλήθος οδηγώντας ένα βανάκι, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρι σε περαστικούς κοντά στο Borough Market.

1) Breaking: #ISIS' #Amaq claims attacks in #London carried out by #ISIS fighters, according to its sources pic.twitter.com/M7xOxzWQq7

Rita Katz (@Rita_Katz) June 4, 2017

Οι Αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δράστες μέσα σε οκτώ λεπτά.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν στην επίθεση που ξεκίνησε στις 22:00 τοπική ώρα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία χαρακτήρισε επισήμως τις επιθέσεις στο London Bridge και στο Borough Market ως «τρομοκρατικά περιστατικά».

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν την επίθεση σε ομάδες στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων Telegram μετά την επίθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 συλλήψεις, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, υπόπτων με τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας είναι συνεχείς και οι έλεγχοι εντατικοί σε όλη την πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Νωρίτερα μάλιστα μέσα στην ημέρα η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα ενός εκ των δραστών της αιματηρής επίθεσης με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News να αναφέρει πως ακούστηκαν εκρήξεις στην επιχείρηση της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται ξανά πάνω από την Βρετανία(Vids/Pics)

Photo: © Neil Hall / Reuters

The post Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα