Ντράγκι: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο δομικός πληθωρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία

16:08 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις σχετικά με τον πληθωρισμό προέβη την Πέμπτη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν ενδείξεις, πως ο δομικός πληθωρισμός ακολουθεί μια πειστική ανοδική πορεία, ενώ τόνισε ότι «οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές».

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο Μ. Ντράγκι είπε, πως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο «ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα κινηθεί υψηλότερα λόγω των αλλαγών στις τιμές της ενέργειας»

ενώ εν συνεχεία διευκρίνισε ότι «ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό αφορά το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» και δήλωσε:

Η σύγκλιση του δείκτη προς το 2% πρέπει να είναι σταθερή, βιώσιμη και να μην περιορίζεται σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης

«Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα» ξεκαθάρισε ο Μ. Ντράγκι και δήλωσε πως «οι αγορές κρατικών ομολόγων θα συνεχιστούν με μηνιαία ρυθμό 80 δισ. δολάρια ως το τέλος Μαρτίου και από τον Απρίλιο με ρυθμό 60 δισ. ευρώ» ενώ διαβεβαίωσε, πως «το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2017 ή και αργότερα αν χρειαστεί».

Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το Δεκέμβριο και υποστήριξε ότι «έχουν ήδη βοηθήσει στην ενίσχυση του οικονομικού κλίματος».

«Η ανάπτυξη της ευρωζώνης περιορίζεται από την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τα κράτη μέλη» προειδοποίησε και ζήτησε «μεγαλύτερη δραστηριότητα στον τομέα αυτό».

«Αν το outlook γίνει λιγότερο ευνοϊκό είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού όσον αφορά το μέγεθος ή τη διάρκεια» είπε στο τέλος της συνέντευξης του ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

The post Ντράγκι: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο δομικός πληθωρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα