Νίκησε το άγχος μέσω της διατροφής σου- Συμβουλές που πιάνουν

10:44 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Αν έρχεσαι συχνά αντιμέτωπος με το στρες ή το άγχος, μερικές φορές φαίνεται σαν τίποτα να μην μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, γι’ αυτό και εσύ, όπως και οι περισσότεροι βρίσκεις καταφύγιο στο φαγητό. Αν βρίσκεσαι σε κατάσταση στρες υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να καταπολεμήσεις το άγχος, το οποίο σου δημιουργείται μέσα στην μέρα από όλες τις υποχρεώσεις, τις οποίες έχεις να κάνεις.

Δες εδώ ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν, δοκίμασέ τες και δεν θα χάσειςΠλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι το κατάλληλο σνακ,

το οποίο βοηθάει στον ύπνο επειδή τα υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, τα οποία περιλαμβάνει, μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα ηρεμίας, και η μελατονίνη, η οποία βρίσκεται στην βρώμη, βοηθάει να καταπολεμήσεις την αϋπνία. Το πλιγούρι βρώμης έχει, ακόμα, υψηλές ποσότητες σε Β6 και μαγνήσιο, καθιστώντας το ένα αρκετά χαλαρωτικό σνακ. Πρόσθεσε λίγο λιναρόσπορο για τα Ω3 λιπαρά οξέα, και θα έχεις δώσει στον εαυτό σου ένα μπολ ηρεμίας.

Σπανάκι

Το ισχυρό αυτό λαχανικό μπορεί να αναμυχθεί σε σαλάτες, χυμούς, ή να αποτελέσει ένα ιδανικό smoothie. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες μαγνησίου και Β, που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει να αισθανθείς χαλαρός και χωρίς να απομακρύνεις το άγχος.

Σολομός

Ο σολομός είναι ένα superfood, το οποίο δρα ενάντια στο στρες και το άγχος και είναι σε θέση να ανακουφίζει από την κατάθλιψη. Είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, εξαιρετικά υψηλό σε βιταμίνη Β, φορτωμένο με μαγνήσιο, και έχει ακόμη και ένα μικρό ποσό της τρυπτοφάνης.

Γαρίδες και οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι εξίσου πλούσια σε τρυπτοφάνη, όπως οι γαρίδες, οι οποίες είναι πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα. Δοκίμασε να προσθέσεις γαρίδες σε noodles. Ο συνδυασμός αυτός θα σου δώσει μια αίσθηση χαλάρωσης, ενώ παράλληλα θα αισθανθείς πλήρης και υγιής.

Tofu

Το Tofu είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, σε τρυπτοφάνη και έχει υψηλά επίπεδα μαγνησίου και Ω3 λιπαρά οξέα. Είναι σε θέση να σου δώσει ενέργεια και παράλληλα να απομακρύνει το άγχος από την καθημερινότητά σου.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Η δουλειά απ’ το σπίτι προκαλεί περισσότερο άγχος

Photos: POPSUGAR Photography / Jenny Sugar, Lizzie Fuhr

The post Νίκησε το άγχος μέσω της διατροφής σου- Συμβουλές που πιάνουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα