Νέα Ζηλανδία: Εγκλωβισμένοι 1.200 τουρίστες- Επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους

09:36 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης εγκλωβισμένων τουριστών και κατοίκων στη Νέα Ζηλανδία μετά τον ισχυρό σεισμό ύψους 7,8 Ρίχτερ. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις στην κωμόπολη Καϊκούρα της Νότιας Νήσου.

Η Καϊκούρα είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέρετρο για εκδρομές με πλοία. Ωστόσο, λόγω των μεγάλων κατολισθίσεων αποκόπηκε τελείως. Τέσσερα ελικόπτερα της εθνικής άμυνας χρησιμοποιήθηκαν μαζί με πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται

και 1.200 τουρίστες.

Οι δεκάδες μετασεισμοί, οι άνεμοι και οι βροχές κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων.

Η Νέα Ζηλανδία δέχθηκε τη συμβολή του αμερικανικού ναυτικού με δύο ελικόπτερα, τα οποία απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο. Παράλληλα, και ο ιαπωνικός στρατός συνέδραμε στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, «η Κίνα νοίκιασε τέσσερα ελικόπτερα και μετέφερε 40 Κινέζους, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, από την Καϊκούρα αργά χθες». Ακόμα 60 Κινέζοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Τρίτη.

Ο σεισμός στη Νέα Ζηλανδία ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός, κάτι το οποίο αποδεικνύει το γεγονός ότι έγιναν 80.000 – 100.000 κατολισθήσεις.

Photo: Twitter

The post Νέα Ζηλανδία: Εγκλωβισμένοι 1.200 τουρίστες- Επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα