Νέα πρόκληση Çavuşoğlu: «Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε»

16:29 25/2/2017 - Πηγή: iPop

Nέα πρόκληση Çavuşoğlu, «Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε», σε απάντηση των δηλώσεων του Νίκου Κοτζιά.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlüt Çavuşoğlu απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά για τα Ίμια. Πιο συγκεκριμένα ο έλληνας ΥΠΕΞ είχε δηλώσει, με αφορμή την άγρια πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, όταν τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα

είχε λάβει τα μέτρα της. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε πως, «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

Ο Çavuşoğlu, δυναμίτισε τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συμπληρώνοντας πως «ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε πόδι σε όλα τα μέρη που έπρεπε. Η στάση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη».

Σχετικά με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε ο Άρειος Πάγος ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν έχει επιτρέψει την έκδοση των προδοτών για τα εγκλήματά τους και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Δυστυχώς για εμάς η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Η Ελλάδα έκρυψε κάποτε και τον επικεφαλής του ΡΚΚ (σ.σ. τον Abdullah Öcalan) ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή

The post Νέα πρόκληση Çavuşoğlu: «Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα